De vakantiehuisjetheorie

Geplaatst op 7 mei, 2016 

Het zware werk zat er net op: de boomspiegel, een flinke van ca. 3 x 3m, was omgespit en klaar om te worden ingezaaid met bloemen.

Bijzonder leuk om te doen in je eigen straat. Dat vond ook een aardige mevrouw die passeerde. Of ik dat werk namens het winkelcentrum deed? Nee, ik doe dat omdat ik mijn straat graag mooier wil maken.

Ze vertelde over haar vakantiehuisje. Dat ze ervoor zorgt dat het daar schoon en netjes is en dat ze nog nooit bewoners heeft meegemaakt die na gebruik van het vakantiehuisje een bende achterlieten. Is het schoon, dan blijft het schoon.

Ik denk dat ze gelijk heeft. Ik weet het eigenlijk wel zeker.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

4 Reacties to “De vakantiehuisjetheorie”

 1. Rob Alberts on mei 8th, 2016 08:39

  Instemmende groet,

 2. Peter de Kock on mei 8th, 2016 21:26

  @Rob: Is eigenlijk een beetje ‘Wie goed doet, goed ontmoet’.

 3. Walther on mei 9th, 2016 14:38

  Een waar woord. Rommel trekt meer rommel aan. Als het schoon is zijn mensen minder geneigd het vuil te maken. Helaas werkt het niet altijd zo. Vooral niet als “ze” van mening zijn dat de rommel wel wordt opgeruimd door de gemeente. Hoe dan ook. Een verzorgde omgeving nodigt eerder uit tot rommel opruimen dan een omgeving die al vol rommel ligt.

 4. Peter de Kock on mei 9th, 2016 18:46

  @Walther: De theorie van het gebroken ruitje. Is ergens een ruitje kapot, repareer het dan en wel zo snel mogelijk. Het gebroken ruitje kan anders morgen leiden tot zwerfafval, overmorgen tot graffiti, daarna tot poep op de stoep en ga zo maar door tot steeds onaangenamere vormen van overlast.

Laat je reactie achter!