Deze blog is van eind april 2016

Geplaatst op 18 maart, 2016 

Inderdaad, 18 maart 2016 een blogje posten van eind april, waarom ook niet? Social media heeft er schijt aan: de chronologische timeline. Onder het mom van optimale gebruikerservaring bepaalt een algoritme wat we te zien krijgen en ik welke volgorde en daar ga ik bloggend graag in mee.

Begin maart vond ik tijdens een eenvoudige wandeling twee cent op straat. Niet opzienbarend maar voor mij wel want ik dacht net even daarvoor nog aan geld. Law of attraction dames en heren, law of attraction.

This is it dacht ik nog: vandaag twee cent, morgen vijf cent, overmorgen tien cent, daarna 20, 50, een hele Euro, twee Euro…

Niemand die me wilde geloven en de dag daarna vond ik niks en de dag daarna ook niks. Maar dan, twee weken later, vond ik een hele portemonnee op straat. Op zoek naar gegevens van de rechtmatige eigenaar vond ik vijf Euro.

Wacht even, misschien klopte mijn reeks gewoon niet. In plaats van 2 cent, de volgende dag 5 cent, de dag daarna 10 cent en ga zo maar door, is de reeks misschien wel deze: 2 cent en twee weken daarna EUR 5,-. Een factor 250 in een periode van twee weken!

Ik mag deze reeks wel en sla aan het extrapoleren: 2 cent, twee weken daarna EUR 5,-, twee weken daarna EUR 1.250, twee weken daarna EUR 312.500 en twee weken daarna weer EUR 78.125.000.

Denk niet dat ik sinds 18 maart lekker op mijn luie kont heb gezeten, integendeel, ik heb het superdruk gehad met het bedenken wat voor moois ik hier allemaal mee ga doen.

Bewaard onder Verhaaltjes

Tags: ,

Reacties

2 Reacties to “Deze blog is van eind april 2016”

 1. Rob Alberts on maart 19th, 2016 09:04

  Oei, ik kom er net achter dat ik in de eerste week van januari een euro ben verloren.
  Gisteren miste ik zelfs al mijn muntgeld.

  Het gaatje in mijn broekzak was schuldig aan dit verlies.

  Tegelijkertijd lees ik dat mijn pensioen door de lage rentestand aan het verdampen is.

  Of het van invloed is op elkaar weet ik nog niet.

  Maar ik blijf hopen op betere tijden!
  Jouw wiskunde laat ik daar even bij achterwege …..

  Vriendelijke groet,

 2. Peter de Kock on maart 20th, 2016 20:02

  @Rob: Wat betreft de pensioenen las ik laatst een heel ander geluid: We hebben helemaal geen pensioenprobleem. Het gaatje in de broekzak zou ik wel repareren. Een fijne zondagavond nog.

Laat je reactie achter!