Een bouwfeest vier je niet met ballonnen

Geplaatst op 11 maart, 2016 

”Wat nou weer? Ik ben zo ontzettend klaar met die de Kock. Hebben we deze week een hartstikke leuk bouwfeestje gevierd, heeft ie weer wat te zeiken over de gemeente. Dat er ballonnen zijn opgelaten. Wat is daar mis mee? Dat ze in het milieu terecht komen? Ja en?

Volgende week is het de week van Nederland Schoon, gaan in Oosterhout bijna 1700 mensen de straat op om zwerfafval op te ruimen, kunnen ze mooi die ballonnen opruimen. We hebben het oplaten van die ballonnen juist hartstikke milieuvriendelijk gepland zo net voor de week van Nederland Schoon.

En anders ruimen die Zappers de boel wel op, die meer dan honderd vrijwilligers die regelmatig zwerfafval opruimen. Die kiezen er zelf voor hoor om met hun vuilniszak en prikstok de straat op te gaan. Die willen toch zwerfafval opruimen? Wat zitten die dan te klagen over ballonnen. Ruim ze op in plaats van erover te klagen. En als zwaar geschut hebben we onze Glutton, de zwerfafval stofzuiger, om zwerfafval op te ruimen. Echt, waar maakt die de Kock zich druk om.

Stuur even een interne notitie naar die afdeling die zo lekker loopt te leuren met ‘Samen maken we Oosterhout schoon’. Schrijf dat ze dat de PR campagne voor een schone stad in de overdrive moet want als die de Kock ook maar één groene of paarse ballon vindt gaat ie weer tekeer. Gaat ie er vast weer over bloggen en zo. Heeft die vent niks beters te doen? Nee, dat laatste moet je er niet in zetten. 

En nou moet ik snel naar een volgende meeting. Oh ja, en bestel nog wat dozen met ballonnen want binnenkort is er weer een feestje. Nee, niet biologisch afbreekbaar, dat natuurrubber kan er ook jaren over doen voor het is afgebroken. Nee doe dat spul maar dat nooit vergaat, hebben die Zappers het idee dat ze goed bezig zijn.”

Er werken bij de gemeente fantastische mensen die hun uiterste best doen voor Oosterhout. Ik heb dit verhaaltje dan ook helemaal verzonnen, alleen de aanleiding is echt gebeurd. De titel is ook echt.

Goed weekend allemaal.

Bewaard onder Verhaaltjes

Tags: , ,

Reacties

7 Reacties to “Een bouwfeest vier je niet met ballonnen”

 1. Rob Alberts on maart 12th, 2016 08:31

  Met humor bereik je het meeste …..

  Vrolijke groet,

 2. Walther on maart 12th, 2016 08:38

  Ze leren het ook nooit hé.

 3. Peter de Kock on maart 12th, 2016 20:40

  @Rob, @Walther: het goede nieuws is dat de gemeente het serieus heeft opgepakt.

 4. Jooper on maart 13th, 2016 22:17

  Klinkt als een gevalletje “altijd zo gedaan en nooit over nagedacht”. Goed trouwens dat de gemeente er nu wel serieus mee aan de gang gaat.

  Het verbod op gratis plastic tasjes is wat dat betreft iets waar ik me wel in kan vinden, hoewel ik nu Hema uit wandel met een duurzame boodschappentas vol met dikke plastic verpakkingen met gezond eten. Maar dat dus terzijde.

 5. Peter de Kock on maart 14th, 2016 17:32

  @Jooper: Dat van die plastic tasjes is volgens de berichten die ik erover las echt een stap in de richting van minder plastic. Wat betreft ballonnen zijn er ook successen zoals Jumbo die met het uitdelen van gratis ballonnen stopt. Het voordeel van een niet al te grote gemeente als Oosterhout is dat contact over het algemeen goed verloopt. Op een gegeven moment ken je steeds meer ambtenaren en dat helpt ook.

 6. Daan de tekenaar on maart 14th, 2016 12:11

  Wie het hardst zeurt zeurt het best!!

 7. Peter de Kock on maart 14th, 2016 17:29

  @Daan: ik hoop dat jullie kids die niet meelezen 🙂

Laat je reactie achter!