Communicatievermaak

Geplaatst op 1 maart, 2016 

Een aflevering van het kookprogramma Masterchef…

Estafette koken in teams van twee personen. Terwijl de één kookt mag de ander helpen door aanwijzingen te geven en na enkele minuten worden de rollen omgedraaid. De teamgenoten moeten samen één gerecht klaar maken.

Twee deelnemers coachen elkaar om beurten bijna volgens het boekje. Bij twee andere deelnemers is het bijna constant vloeken en tieren op elkaar. Was het een wedstrijd communiceren geweest, dan had het eerste team glansrijk gewonnen. Maar het was geen communicatiewedstrijd, het was een kookwedstrijd.

Dan gaat de jury proeven en keuren. Het eerste team dat zo lekker met elkaar communiceerde en zo harmonieus samenwerkte had een bord bagger gekookt en het tweede team waarvan de twee vechters elkaar niet konden uitstaan had de jury een heerlijk gerecht voorgezet.

Bewaard onder Communicatie

Tags:

Reacties

6 Reacties to “Communicatievermaak”

 1. Rob Alberts on maart 2nd, 2016 08:50

  Leuk programma …
  Smakelijke groet,

 2. Peter de Kock on maart 2nd, 2016 10:56

  @Rob: Zeker, ik kijk er ook graag naar. En soms haal ik er ook inspiratie of durf uit om in de keuken iets nieuws uit te proberen.

 3. Daan de tekenaar on maart 2nd, 2016 10:55

  Ja, maar nu weet ik nog niet of ik met plezier mijn leven tot bagger moet koken en gezellig met vrienden hier over communiceren, of dat ik koste wat kost een fantastisch leven moet voorschotelen en met iedereen in de clinch liggen… 😛

 4. Peter de Kock on maart 2nd, 2016 11:59

  @Daan: Ligt er al aan waar je zin in hebt: in lekker eten of in lekker communiceren 🙂

 5. Daan de tekenaar on maart 3rd, 2016 14:11

  @Peter: is ook maar net welke kant je de metafoor op laat waaien, maar praktisch gezien gaat eten bij mij voor communiceren 🙂

 6. Peter de Kock on maart 3rd, 2016 20:16

  @Daan: ex-Oosterhouter zeker: ‘eerst eten…’ 🙂

Laat je reactie achter!