Soep koken

Geplaatst op 23 januari, 2016 

Soms kan ik er geen soep van koken.

Dan zijn er wel ideetjes of flarden daarvan maar ontbreekt het aan iets dat alles met elkaar verbindt. Alsof ik wel ingrediënten voor me heb liggen maar geen recept.

Tuurlijk kan ik alles in een pan flikkeren en kijken wat er van komt maar januari is voor mij meestal niet de maand om deze ik-zie-wel-wat-ervan-komt-tactiek toe te passen. Niet dat het in januari aan ingrediënten ontbreekt, integendeel. Januari is een maand om ingrediënten te verzamelen en erop te vertrouwen dat het recept later komt.

En wat die soep betreft: je moet niet altijd willen om ergens soep van te kunnen koken. Even wachten en geduld hebben, tijd en aandacht even aan hele andere dingen besteden, kan wonderen verrichten. Dat je opeens ingrediënten voor je ziet liggen waar je iets mee kunt koken dat veel lekkerder is dan een pan soep.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags:

Reacties

2 Reacties to “Soep koken”

  1. Rob Alberts on januari 28th, 2016 10:00

    In Den haag speelt men nu “doofpotje, stoofpotje”

    Geef mij maar een lekkere zelfgemaakte groentesoep.

    Vriendelijke groet,

  2. Peter de Kock on januari 28th, 2016 22:02

    @Rob: haha, over dat potje heb ik gelezen. Dat gaat iemand zwaar op de maag liggen. Alvast een goed weekend Rob.

Laat je reactie achter!