What I like about 0162

Geplaatst op 26 december, 2015 

Waarom zou iemand naar 0162 zou moeten komen? Ja goh, goeie vraag afgelopen maandag daar in Middelburg.

Ik wist er op dat moment niet zo veel op te antwoorden, omringd als ik was door de overweldigende gezelligheid en sfeer van Middelburg Winterstad want wat is nou echt uniek aan Oosterhout?

Oosterhout Markt

Uniek vind ik een lastige maar vooruit: de live uitzendingen van de ORTS vanuit de Kloek op zaterdagmiddag. Hoewel ik die uitzendingen helaas maar weinig kan bijwonen is het een bijzonder stukje Oosterhout: een plek waar je iedereen kunt ontmoeten en je zonder innerlijke censuur kunt zeggen wat je ergens van vindt. Persoonlijk een wethouder of raadslid aanspreken, het kan daar.

Stel dat ik vrienden op bezoek zou krijgen en ik ze hier een dag moest entertainen, hoe zou zo’n dag er dan uitzien?

Poeh, wat zou dat een drukke dag zijn. We zouden ’s middags afspreken in de Beurs waar het altijd gezellig is en de keuze uit speciale biertjes enorm. Daarna naar de Kloek voor de live uitzending van de ORTS. Vervolgens naar het Parkfeest voor die typische zondagmiddag gezelligheid. ’s Avonds voortreffelijk eten in eetlokaal Klinkers en afsluiten met een kroegentocht via het Blues & Roots festival.

Gelukkig vallen al deze evenementen (en er zijn er nog veel en veel meer) niet op één dag en dat is maar goed ook want het zou teveel van het goede zijn.

We zouden er op verzoek ‘we want more, we want more‘ nog een kleine afterparty aan vast plakken de volgende dag. Ik zou ze een rondleiding geven door Oosterheide en ze laten kennis maken met mensen met een hart voor de wijk en we zouden afsluiten met een waanzinnig mooie expositie van stichting BOCK in de Blikken.

Ze zouden knettervoldaan weer naar huis gaan en ik zou ze nog naroepen: kom nog eens terug, we hebben nog zoveel niet gezien….

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!