Zwerfafval: denk niet dat je het kunt verklaren

Geplaatst op 21 november, 2015 

Gisteren dacht ik het nog te kunnen verklaren: zwerfafval. Gemakzucht, gebrek aan opvoeding, gebrek aan kennis van de gevolgen van al dat afval in ons milieu, dat soort dingen….

Maar dan dit, vandaag meegemaakt.

Een man drinkt een blikje energy drink leeg, laat een boer, bukt, zet het blikje op de stoep en loopt door. Precies waar hij bukt om het blikje te transformeren tot zwerfafval staat ook een afvalbak. Het blikje in die afvalbak gooien is minder inspanning dan door de knieën gaan.

Verklaar het maar….

Vind je het goed dat ik dit blikje namens jou in de afvalbak gooi? Toch nog eind goed al goed.

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

9 Reacties to “Zwerfafval: denk niet dat je het kunt verklaren”

 1. jooper on november 22nd, 2015 01:36

  Mijn theorie is dat energy drink een bijwerking heeft, nl. het vernietigen van hersencellen. Zonder te willen (ver)oordelen, maar doorgaans zijn het nogal droevige types die (imitatie)redbull op straat drinken. Dit soort gedrag kan ik heel verdrietig van worden. Het is een vorm van minachting voor de wereld waar we in leven 🙁

 2. frank on november 22nd, 2015 07:42

  vind toch dat dit valt onder gemakzucht en met het fietsen naar huis vanaf de slotlaan geconstateerd een volledige vuilniszak zo weggegooid inde kant langs het voetpad,sorry mensen ,is dit nou nodig,als je al de moeite neemt om het in je hand mee te nemen,kan je het ook gewoon zoals het hoort in de container te doen ,nee ,doe ik niet ,want kost geld,dan ben je voor mij een lambal.

 3. Ximaar on november 22nd, 2015 10:32

  Idd de geestelijke energie verdwijnt totaal door het drinken van Redbull-meuk als AA-drink. Tegenwoordig kom ik hier vrijwel geen zwerfvuil meer tegen, maar als er iets ligt dan zijn het wel dergelijke flesjes of blikjes en rookwaar. Maar rokers kan je ook niet bepaalt op oplettendheid betrappen.

 4. Rob Alberts on november 22nd, 2015 10:40

  Een vriend vertelde ooit de volgende anekdote:
  Voorbij lopend zegt hij tegen iemand die een lege verpakking laat vallen; “Je verliest iets”. Waarop het antwoord is: “Nee hoor, het is al leeg!”

  Afval en opruimen zit niet bij iedereen in de genen …..

  Duurzame groet,

 5. Peter de Kock on november 22nd, 2015 20:32

  @Jooper: Er liggen inderdaad veel energy drink blikjes op straat en verdrietig is dat zeker. Ook een weinig positieve bijdrage aan de PR van de betreffende merken.

  @Frank: Door het op straat weg te pleuren moeten mensen van de gemeente, die met belastinggeld worden betaald, het opruimen. Willen we minder belasting betalen, dan kan dat beginnen door zelf te zorgen voor schonere straten. Maar dat hoef ik jou niet te vertellen 🙂

  @Ximaar: Je komt bijna geen zwerfafval meer tegen? Hoe krijgen jullie dat daar voor elkaar?

  @Rob: Dat vind ik helemaal een droevige. Jee zeg.

 6. Ximaar on november 23rd, 2015 10:15

  @Peter: Zelf ruim ik al een paar jaar bij elke wandeling 5 opvallende dingen op als kleurge blikjes en flesjes. In het begin had ik dat binnen een kwartier voor elkaar. Tegenwoordig red ik over een wandeling van een uur nog maar net 3 stuks. Komt ook omdat de gemeente vaker gebieden laat uitkammen en uitmesten. En als er niets ligt wordt er niets bij gegooid. Er zijn zeker plaatsen waar het beroerder is, maar daar kom ik niet als wandelaar of kan ik zelfs niet komen. Denk aan een 4-baansweg op 1 kilometer van een McDrive.

  In de afgelopen vakantie viel me op dat het zwerfvuil in Frankrijk ook wel lijkt af te nemen. Het krijgt schijnbaar mee prioriteit.

 7. Peter de Kock on november 23rd, 2015 17:25

  @Ximaar: Goede schone berichten, dat geeft hoop. Bedankt!

 8. Daan de tekenaar on november 24th, 2015 11:00

  Voor het oprapen van zwerfafval hoef ik nooit ver, het meeste waait onze voortuin wel in..

 9. Peter de Kock on november 24th, 2015 20:56

  @Daan: Handig, elke dag een #zwerfie uit eigen tuin.

Laat je reactie achter!