Een goed gesprek

Geplaatst op 9 september, 2015 

Ik vertel haar waar ik voor bel, dat we op 26 september in de buurt iets leuks willen organiseren ter gelegenheid van de landelijke burendag en dat me is geadviseerd eventueel benodigde vergunningen te checken.

Wat een leuk initiatief, hoe kan ik u daarbij helpen?

En vervolgens hadden we een goed gesprek, althans, dat had gekund want het gesprek liep iets anders.

Ik vertel haar waar ik voor bel, dat we op 26 september in de buurt iets leuks willen organiseren ter gelegenheid van de landelijke burendag en dat me is geadviseerd eventueel benodigde vergunningen te checken.

Daar bent u te laat mee.

Bewaard onder Communicatie

Tags:

Reacties

8 Reacties to “Een goed gesprek”

 1. Rob Alberts on september 9th, 2015 21:02

  Voor mij valt dit in het rijtje van goede burgerinitiatieven saboteren …..

  https://robalberts.wordpress.com/2015/09/05/de-saboterende-ambtenaar/

  Bezorgde groet,

 2. Peter de Kock on september 9th, 2015 21:19

  @Rob: Verveldende toestanden Rob. Wij hadden hier in de stad een paar maanden geleden een door de gemeentegeorganiseerde bijeenkomst ‘verbindend bestuur’. Dat ging onder andere over dit soort zaken. Daar hoorde ik tal van dergelijke voorbeelden. Van de ene kant voelt het als steuk dat anderen daar ook tegenaan lopen en tegelijkertijd word ik er ook droevig van want het kan zoveel leuker.

 3. Elly on september 11th, 2015 06:04

  Ik liet het je al eerder weten. Wij organiseren ook burendag en kregen direct alle steun! Het kan dus anders, Jammer van deze ervaring want zo wordt een leuk initiatief toch besmet! Hopelijk komt er toch een leuke burendag in Oosterheide!

 4. Peter de Kock on september 11th, 2015 17:10

  @Elly: Er zijn tal van oorzaken voor hoe initiatieven verschillend behandeld worden. Wat onder andere speelt is met wie je bij de gemeente te maken krijgt en hoeveel ruimte de buurtbeheerder neemt om zelf beslissingen te nemen of dat hij/zij daarvoor steeds terugvalt op regels en procedures. We hebben het er tijdens de bijeenkomst verbindend bestuur nog over gehad.

 5. Marjoke on september 11th, 2015 09:34

  Aah Peter, wat jammer! Jij bent echter creatief genoeg om iets te organiseren waarvoor geen vergunning nodig is. Ik wens je veel succes??????

 6. Peter de Kock on september 11th, 2015 17:13

  @Marjoke: Dank je wel. Creativiteit en regels/procedures passen niet echt samen. Ik heb daar last van en snap niet dat organisaties zelf ook niet zien dat ze soms overdrijven. Zo is me verteld dat een vergunning nopdig is om hulpinstanties te informeren zoals de brandweer. Dan denk ik de brandweer? Omdat we een tentje met eten en drinken op een grasveld willen zetten en een springkussen?

 7. Eugene on september 11th, 2015 20:45

  Ik val volkomen stil en ik haak af. Toch geef ik de moed niet echt op, maar verleg gewoon mijn energie naar andere activiteiten. Er valt hier on Oosterhout nog veel te doen.

 8. Peter de Kock on september 12th, 2015 12:58

  @Eugene: Goed plan, thx.

Laat je reactie achter!