Zal ik jou eens even bewust maken

Geplaatst op 17 augustus, 2015 

Zat filmpjes online die gedeeld worden met de bedoeling om bewust te worden. Bewust worden, misschien wel het mooiste wat we als mens kunnen ervaren.

Maar die filmpjes, dat zijn minuten vol geweld en verschrikkingen, de meest vreselijke dingen die mensen elkaar aandoen, een samenvatting van redenen om vooral in angst te leven.

En dat zou jou en mij dan helpen om bewust te worden?

Als geweld en verschrikkingen helpen om bewust te worden, dan waren we het al en was het journaal en de krant onze dagelijkse boost om toe te treden tot de hemel / walhalla of hoe je het ook wilt noemen.

Bewaard onder Mening

Tags: ,

Reacties

2 Reacties to “Zal ik jou eens even bewust maken”

  1. michael minneboo on augustus 20th, 2015 17:45

    Daar zeg je wat, Peter. Ik denk dat al die video’s het tegengestelde effect zullen hebben. Dat we allemaal meer apatisch voor de dingen worden.

  2. Peter de Kock on augustus 20th, 2015 22:09

    @Michael: Ik geloof niet dat zo’n video een light bulb effect teweeg brengt. Ik grijp graag terug op de cirkels van invloed van Covey. Die video’s spelen zich grotendeels af ver buiten onze zickels van invloed en dan voelen we ons, naar mijn idee, eerder machteloos dan dat we aha light bulb bewust worden.

Laat je reactie achter!