Straatdialoog

Geplaatst op 6 augustus, 2015 

Grote jongen op fiets tegen een kleinere jongen op skates die zich op een drukke rotonde met moeite in balans weet te houden: B O E H !

Nog grotere jongen, ook op fiets, tegen de grote jongen op de fiets: Wat ontzettend gevaarlijk wat je daar deed, hij had kunnen vallen. Zoiets doe je niet!

Grote jongen rijdt weg. Nog grotere jongen ook maar keert weer om.

Nog grotere jongen tegen kleinere jongen op skates: Wat goed dat je overeind bleef. Blijf oefenen, dan word je steeds beter.

Blogger tegen zijn lezers: Ik word hier blij van.

Bewaard onder Verhaaltjes

Reacties

16 Reacties to “Straatdialoog”

 1. Rob Alberts on augustus 7th, 2015 00:36

  Mooi verhaal!

  Zonnige zomergroet,

 2. Peter de Kock on augustus 7th, 2015 22:02

  @Rob: bedankt, het is ook echt gebeurd.

 3. Fabiola on augustus 7th, 2015 07:03

  Ik word hier ook blij van. Dank voor het delen!

 4. Peter de Kock on augustus 7th, 2015 22:03

  @Fabiola: Zijn zo van die straatpareltjes.

 5. Zef on augustus 10th, 2015 20:03

  Ik geniet hiervan, super!

 6. Peter de Kock on augustus 11th, 2015 20:27

  @Zef: Thx, fijn te horen.

 7. Anna on augustus 29th, 2015 14:31

  Ik zie alles in het grotere plaatje. We zijn allemaal ‘lerend’ hier op aarde. Oude zielen en jonge zielen leven op aarde door elkaar. En dat heeft een functie (een beetje zoals op de Montessorischool). We hebben allemaal een functie voor elkaar in dat leerproces. Iedereen is daarin even belangrijk. Ik ben zelf geen mens om anderen te corrigeren, ik richt me meer op erkenning geven voor de gevoelens van mensen. Helende voedende energie.
  Ik voel ook blijdschap als ik anderen ‘gevend’ zie zijn, en pijn als ik anderen zie die dat niet doen (misschien nog niet kunnen). Maar ik weet ook: het hoort er allemaal bij (in het grote geheel van onze evolutie van alle zielen naar het Al-bewustzijn). We zijn allemaal onderweg.
  Groetjes, Anna

 8. Peter de Kock on augustus 29th, 2015 20:52

  @Anna: bedankt, mooie woorden. Ik herken e.e.a. van het Michael systeem wat mij steeds weer helpt verschillen te begrijpen. Hartelijke groet, Peter.

 9. Anna on augustus 31st, 2015 12:27

  Dankjewel voor je reactie Peter. Ik heb even gekeken wat dat is, het Michaelsysteem. Interessant. Ik heb zelf veel van mijn kennis uit gechannelde boeken, de Seth boeken, Jozef Rulof, Loes van Loon enz., en niet te vergeten mijn eigen gids (iedereen heeft een gids, minstens één). Ik heb altijd willen weten hoe alles in elkaar zit. En ik ontdekte dat de kennis die ons wordt gegeven vanuit de astrale wereld veel interessanter en geloofwaardiger is dan wat wetenschappers op aarde zeggen. Zij onderzoeken en zien maar een beperkt deel van de werkelijkheid en missen daardoor veel relevante achtergrond informatie, waardoor de uitkomst ook vaak niet waar is.
  Groetjes, Anna

 10. Peter de Kock on augustus 31st, 2015 18:43

  @Anna: De bronnen die jij noemt ken ik nog niet, ga ik opzoeken en uitzoeken, bedankt voor de tips. Altijd leuk met nieuwe inzichten in contact te komen. Hartelijke groet, Peter.

 11. Anna on augustus 31st, 2015 19:58

  Als ik je iets mag aanraden zou ik eens naar de boeken van Loes van Loon kijken. Ik vind dat zelf geweldige boeken. Ze zijn vrij recent (vanaf 2001). Een hele zielengroep heeft dit project opgezet. Loes van Loon zou naar de aarde gaan als medium om de boeken te channelen. Gerard van Bussel zou een uitgeverij opzetten voor het uitgeven van de boeken (hij is degene die mij geholpen heeft waardoor mijn boekvertaling nu wordt uitgegeven, bij een andere uitgeverij van spirituele boeken). Er zijn samen met Loes van Loon nog 3 andere mediums van de zielengroep meegegaan naar de aarde om te steunen (Illy, Truus, en Gertien) en de rest is in de astrale wereld gebleven om er van daaruit aan te werken. Het was de missie van Loes van Loon om de kennis te brengen op gewone begrijpelijke manier in gewone taal. Het zijn ontzettend fijne boeken om te lezen (vind ik), en alles wordt heel duidelijk en begrijpelijk uitgelegd. Op mijn Norwoodgroep Forum kun je wat informatie erover lezen:
  https://www.norwoodgroep.nl/forum/viewtopic.php?t=1068

  Peter, ik ben op jouw site terecht gekomen doordat ik een e-mail kreeg van Google+ en daar stond een verwijzing naar jouw site en een stukje over ‘Ongemakkelijke situaties’, dat me aansprak. Ik ben het gaan lezen, en voelde me aangesproken om te reageren. Vandaar ging het verder, doordat jij op mij reageerde. Vandaag ben ik eens verder gaan kijken op jouw website. Ook je wijkblog Oosterheide bekeken. Wat doe jij leuke dingen! Leuk om zo wat meer van jou te leren kennen.
  Groetjes, Anna

 12. Anna on augustus 31st, 2015 20:00

  Oeps, dat is wel een heel lang bericht. Is dat wel oké? Ik voel me nu zo’n olifant in een porseleinkast.
  Groetjes, Anna

 13. Peter de Kock on september 1st, 2015 21:03

  @Anna: Hoeveel woorden je gebruikt maakt hier niet uit hoor, jij bent de baas over wat je deelt. Dat is een flinke serie die zeven boeken. Via Twitter, mijn favoriete netwerk, zie ik dat ze ook door het lands reist voor tal van bijeenkomsten. Loes staat nu op mijn leeslijst. Wanneer komt jouw boekvertaling uit Anna?

  Die Oosterheide wijkblog is ongeveer twee jaar geleden gestart als een blogje voor ‘erbij’. Het is in die tijd inderdaad flink uitgegroeid. Dank je wel.

 14. Anna on september 2nd, 2015 15:19

  OK, dankjewel Peter.

  Ik lees in de boeken dat ze avonden geeft, Loes van Loon (ook Illy, Gertien en Truus, soms gezamenlijk). Ik zou haar best eens willen zien.

  Mijn boekvertaling ligt nu bij de drukker en komt de 15e van de pers, en is vanaf de 19e te koop, heb ik begrepen. Het boek heet nu ‘Grenzeloos liefhebben – Codependentie, wat het is, waar het vandaan komt en hoe het ons leven beïnvloedt’ Hier kun je het zien op de website van de uitgeverij: http://www.tattwa.nl/
  Groetjes, Anna

 15. Peter de Kock on september 3rd, 2015 22:33

  @Anna: Wat een zeer toepasselijke titel ‘Grenzeloos liefhebben’. Ik wens dat het veel mensen mag bereiken en beroeren. Bedankt voor je info en veel plezier en succes met de publicatie van je vertaling.

 16. Anna on september 21st, 2015 14:17

  Bedankt!
  Groetjes, Anna

Laat je reactie achter!