Guerilla gardening en guerilla maaien

Geplaatst op 22 juli, 2015 

Foto 1: zondag 19 juli 2015

Guerilla gardening (1)

Ik mocht er dit nog wel over Twitteren:

Foto 2: maandag 20 juli 2015

Guerilla gardening (2)

En ik had dat zaad nog wel expres tussen die betonblokken ingezaaid om het buiten het bereik van de maaimachine te houden. Het aangrenzende veld moet je weten, is zo’n plek waar de gemeente de heesters heeft geruimd om te besparen op de kosten voor groenonderhoud.

Er zou gras worden gezaaid want dat is volgens de mensen die er verstand van hebben goedkoper in onderhoud (alleen wel minder goed voor het milieu). Alleen: dat gras zijn ze volgens mij vergeten in te zaaien, misschien om het nog goedkoper te maken. Denk ik: laat die bloemetjes dan staan, is het extra goedkoop en voor ons mooier.

Maar misschien heeft de gemeente dit wel niet gedaan en is het een staaltje guerilla maaien geweest.

Lees ook: Soms kent een burgerinitiatief alleen verliezers

Bewaard onder Fotobloggen

Tags: , , ,

Reacties

8 Reacties to “Guerilla gardening en guerilla maaien”

 1. Rob Alberts on juli 22nd, 2015 22:49

  Gras een zo’n beetje de duurste beplanting van een plantsoen.

  Van april tot en met oktober moet er gemaaid worden. Het hele jaar moet er zwerfvuil verwijderd worden.

  Bloemweides volstaan met 2keer per jaar maaien en hooien. Door voorbijgangers wordt het gewaardeerd, zodat er nauwelijks zwerfvuil verwijderd hoeft te worden.

  In het rijtje van duurzame bezuinigingen is jouw aktie dus een topaktie!

  Vrolijke vakantiegroet,

 2. Peter de Kock on juli 23rd, 2015 22:19

  @Rob: bedankt. Tijdens de zomermaanden wordt er gemiddeld 1x per week gemaaid en toch zou dat volgens de geleerden goedkoper zijn. Probeem wat de gemeente maakt van bloemenmengsels is dat ze bang zijn voor klachten van omwonenden. Volgens de gemeente denken veel mensen dat degelijke mengsels onkruid is. Goede voorlichting is hier wel gewenst. Een fijne zomer Rob.

 3. Jooper on juli 24th, 2015 11:33

  Tsjonge, je zal toch plantsoenenmanager bij de gemeente zijn. Dan moet je je dagen vullen met het ruimen van wat mooi en gezellig is, en het vervangen door leegte. Mijn werk is niet geweldig, maar dit moet zwaar deprimerend zijn…

  Qua kosten denk ik dan misschien iets te simpel, maar ik zie nu maar twee dingen. Mooie bloemen die gratis voor je geplant worden en de kosten voor het weghalen. We leven in een raar land.

 4. Peter de Kock on juli 24th, 2015 15:09

  @Jooier: het zou ook een buurtbewoner kunnen zijn geweest die dat vermeende onkruid maar niks vindt. Dat zou ik nog wel kunnen waarderen in de zin van dat een bewoner in actie komt voor zijn/haar eigen buurt. Er is aardig wat te doen hier in Oosterhout rondom groenbeheer. Ik las laatst een stuk over het belang van heesters bij CO2 compensatie en fijnstof in de lucht, dat zijn zaken die er werkelijk toe doen. Misschien niet voor ons maar wel voor de komende generaties.

 5. Esther Zimmerman on juli 24th, 2015 12:10

  Peter, wat jammer dat dit gebeurt. Echt begrijpen zullen we het wel niet/nooit. Gemeente heeft ander idee bij mooi en leefbaar. Helaas!

 6. Peter de Kock on juli 24th, 2015 15:10

  @Esther: Daarom denk ik ook dat als daar verandering in willen, die van onszelf moet komen. Dat we zelf onze straten en buurten weer leuk, mooi en gezellig maken. Ik bedoel: van wie is de stad? Van de gemeente? Ik denk dat de stad van de bewoners is.

 7. michael minneboo on juli 25th, 2015 13:09

  Zou goed kunnen dat de gemeente je social media accounts in de gaten houden zodat ze precies weten waar ze de volgende dag moeten zijn… 🙁

 8. Peter de Kock on juli 25th, 2015 20:00

  @Michael: zoveel credits verdien ik nou ook weer niet hoor 🙂

Laat je reactie achter!