Jezelf vermaken met jezelf

Geplaatst op 20 juni, 2015 

Ergens in april zag ik dat The Soft Moon zou spelen in Amsterdam en Eindhoven. Oosterhout is dan ineens een heel klein gat want je komt na zo’n optreden met het OV niet meer thuis.

Maar gelukkig handel ik dankzij verlangen wel eens impulsief en kocht ik in april een kaartje voor het optreden in Eindhoven tijdens het Psych Lab Festival.

Hartstikke leuk totdat 6 juni nadert. Het verlangen lijkt alweer vergeten en wat overheerst is het zoeken naar redenen om niet te gaan want laten we wel wezen, als The Soft Moon volgens het programma pas om 23:30 uur begint, hoe zorg ik er dan voor dat ik diezelfde nacht nog in mijn eigen bed eindig?

Als je jezelf ooit verveelt moet je eens kijken wat er zich in jezelf afspeelt. Man, wat is dat een bron van vermaak zeg. Innerlijke dialogen die nergens op slaan maar wel overtuigend overkomen, het is net politiek. De vraag is: trap je erin?

De weg uit het innerlijke en oneindige debat is dit: het oorspronkelijke verlangen. Plus, niet onbelangrijk, succesherinneringen. Want wacht even: hoe vaak heb ik dit soort dingen vroeger niet gedaan? Hey ja, dan reed ik met iemand mee naar huis, bleef ergens slapen of nam de volgende ochtend de eerste trein. Thuis komen doe je altijd.

En zo werd het een geweldige 6 juni waarop ik met de fiets naar Tilburg reed, verder met de trein naar Eindhoven, ’s nachts rond half twee weer met de trein naar Tilburg en van daaruit met de fiets naar huis.  ’s Nachts op de fiets met een geweldig optreden van The Soft Moon in je mik, ik kan het iedereen aanbevelen. En meteen weer een succesherinnering erbij, handig voor later.

 

Bewaard onder Muziek, Persoonlijk

Reacties

4 Reacties to “Jezelf vermaken met jezelf”

 1. Rob Alberts on juni 23rd, 2015 17:47

  Fietsen en OV-en gaan prima samen.

  Regenachtige groet,

 2. Peter de Kock on juni 23rd, 2015 20:28

  @Rob: Zeker! Vooral tijdens zo’n mooi weekend in het voorjaar als het ’s nachts aangenaam fris is op de fiets.

 3. michael minneboo on juni 26th, 2015 16:28

  Heel herkenbaar. Mijn brein verzint ook allerlei redenen de hele tijd om niet ergens heen te gaan. Wat dat betreft begin ik steeds meer een kluizenaar te worden. Soms ook wel weer lekker.

 4. Peter de Kock on juni 26th, 2015 20:10

  @Michael: Zeker, tijd alleen is heerlijk. Lang niet alles was ons brein vertelt is ook echt waar. Reality checks zijn zo af en toe wel nodig, bij mij althans.

Laat je reactie achter!