Nee zeggen is makkelijk

Geplaatst op 16 juni, 2015 

Vorig jaar rond deze tijd ging het ook zo: net iets te druk.

Ja, logisch want sommige wijkactiviteiten zoals de buurtmoestuin en het bijenlint vragen in het voorjaar nu eenmaal meer tijd dan in de winter.

Maar dat is het niet.

Ik neem soms te weinig tijd om even een moment stil te staan bij de vraag of ik iets echt leuk vind of niet. Vind ik iets niet echt leuk, dan is NEE zeggen makkelijk.

Een weekje motorvakantie zal me goed doen. Daar zeg ik dan weer graag JA tegen.

Wat ook helpt is dit: The Subtle Art of Not Giving a F#ck

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

10 Reacties to “Nee zeggen is makkelijk”

 1. Rob Alberts on juni 17th, 2015 11:02

  “Nee” zeggen schept noodzakelijke duidelijkheid.
  “Nee” moeten aanhoren is niet altijd leuk, maar wel duidelijk.

  Het waarom vragen van een “Nee” geeft mogelijkheden tot een gesprek.

  Instemmende groet,

 2. Peter de Kock on juni 17th, 2015 20:57

  @Rob: Dank je wel. Een nee is ook weer een ja tegen iets anders. Tegen rust bijvoorbeeld.

 3. Daan de tekenaar on juni 19th, 2015 10:48

  Nee zeggen is vaak ook een risico. Nee zeggen kan verstrekkende gevolgen hebben. Maar als de ja over je eigen grenzen heen gaat, dan is een Nee noodzakelijk. Hoeveel pijn die ook gaat doen. Maar met de rug tegen de muur kan je niet meer verder terug. Toegeven is geen optie.

 4. Peter de Kock on juni 19th, 2015 22:19

  @Daan: We hebben allemaal volop ervaring met hoe makkelijk het is om nee te zeggen. Ik bedoel: in ben twee dus ik zeg nee. Ooit waren we twee en zeiden we nee zonder daar ook maar een seconde moeilijk over te doen.

 5. Jooper on juni 19th, 2015 11:04

  De moeilijkheid van Nee zit vaak in de verwachting van de vrager. Terwijl Nee toch echt vaak één van de twee mogelijke antwoorden is. Ergens gewoon helemaal géén zin in hebben is wat mij betreft ook een prima reden om iets niet te doen. Ook als ik zelf de vraag stel. Dan hou je weer tijd over voor de dingen waar je echt wél zin in hebt. Een motorvakantie bijvoorbeeld dus 😉

 6. Peter de Kock on juni 19th, 2015 22:21

  @Jooper: Heb jij via het UWV die opleiding tot helderziende gevolgd? 🙂 Zeker, die motorvakantie trekt als een malle. De bottomline onder ja of nee zeggen is toch wel regelmatig het idee van ‘vinden ze me dan nog wel aardig?’

 7. Jooper on juni 21st, 2015 16:46

  @Peter
  Dat is inderdaad wel een mentale valkuil, maar juist van de mensen die ik echt waardeer accepteer ik heel makkelijk een nee. Hij/zij zal er dan wel een goede reden voor hebben, denk ik dan.

 8. Peter de Kock on juni 21st, 2015 21:35

  @Jooper: Bij mij ligt het er ook aan wat er op het spel staat. Als ik iets heel graag voor elkaar wil krijgen en op de hulpvraag nee te horen krijg, dan wil ik het daar wel eens lastig mee hebben. Dan wil ik te graag en heb ik meer geduld nodig.

 9. Daan de tekenaar on juni 22nd, 2015 13:42

  @Peter: Hetzelfde zeg ik altijd over tekenen 🙂

 10. Peter de Kock on juni 22nd, 2015 19:38

  @Daan: Dan hebben we dezelfde fratsen 🙂

Laat je reactie achter!