Stel nou toch eens voor dat we hier een enorme goudader ontdekken?

Geplaatst op 3 mei, 2015 

Op Koningsdag stonden Kees-Jan en ik op de Warandepoort heel hard in de grond te hakken en te spitten om er bloemen voor de bijen in te zaaien.

Stel nou toch eens voor dat we hier een enorme goudader ontdekken?

Het terrein is niet van ons maar stel nou toch eens voor dat we dankzij de vondst van een goudader over een fortuin konden beschikken, wat zouden we daar dan mee doen? Onze fantasie ging met het idee aan de haal:

Heesters planten op alle plekken waar de gemeente ze vanwege een besparing op groenonderhoud heeft weggehaald. En dat laten doen door een te gek hoveniersbedrijf zodat het er nog tien keer beter uit komt te zien als dat het was voordat de gemeente de heesters massaal ruimde.

De wijkbibliotheek redden. De stop die de gemeente er juist uit heeft getrokken weer netjes op z’n plaats zetten.  Nee, sterker nog: een heel nieuw pand voor de wijkbibliotheek laten neerzetten dat nog prachtiger is dan dat paleis dat momenteel in het centrum wordt gebouwd.

De deuren van zwembad de Blikken die onlangs vanwege een bezuiniging zijn gesloten weer opnieuw openen. De zeer welkome kunstenaars van Stichting B.O.C.K. die later dit jaar intrek zouden nemen in het pand van het zwembad, zouden natuurlijk een ander tot de verbeelding sprekend pand in de wijk krijgen. Misschien wel op de Warandepoort midden in een bloemenzee want dat terrein zouden we ook kopen.

En activiteitencentrum de Bunthoef? Platgooien en er een gloednieuw pand voor terug in de plaats neerzetten en daar mooie wijkfeesten vieren.

En de speel-o-theek die, ook vanwege een bezuiniging, alle subsidie is kwijtgeraakt, zou zich nooit meer druk hoeven maken om financiële middelen of betaalbare huisvesting.

Om maar eens wat dingen te noemen…..

Je zou er een dikke middelvinger naar de gemeente in kunnen zien maar dat is het niet.  Je zou er ook een wijk in kunnen zien die ertoe doet en dat is het ook.

Bewaard onder Mening

Tags: , , , ,

Reacties

Laat je reactie achter!