Oosterhout is precies goed

Geplaatst op 29 maart, 2015 

Een tijdje geleden vroeg iemand me of ik het in Oosterhout naar mijn zin heb. We zaten samen in de kroeg in Breda waar ik lang heb gewoond. Niet in die kroeg, wel in Breda.

Voor mij is Oosterhout op dit moment precies goed.

Oosterhout is zodanig klein dat je er iedereen kunt ontmoeten. Raadsleden, wethouders en soms de burgemeester, je kunt ze tegen het lijf lopen en ze je verhaal vertellen en ze luisteren nog ook. Oosterhout is ook zodanig groot dat er genoeg gebeurt, je hoeft je hier geen moment te vervelen.

Natuurlijk ben ik wel eens jaloers op grotere steden zoals Arnhem waar echt ‘kick ass’ burgerinitiatieven plaatsvinden als Coehoorn Centraal. En ik ben ook wel eens jaloers op kleinere gemeenschappen zoals den Hout omdat bijna iedereen elkaar daar kent.

Maar toch, Oosterhout is nu mijn plek.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

4 Reacties to “Oosterhout is precies goed”

 1. Petra on maart 30th, 2015 11:26

  Kijk, wat een goed nieuws! Het NU is altijd precies goed… zeggen ze… (laat ik ook vooral eens reageren op goed nieuws! 😉 )

 2. Peter de Kock on maart 30th, 2015 19:34

  @Petra: En ze hebben hier een fantastisch restaurant maar daar weet jij zelf ook alles van….

 3. Petra on maart 31st, 2015 16:00

  Haha, ja, je kunt wel zeggen: Een goed restaurant is het middelpunt van de wereld!

 4. Peter de Kock on maart 31st, 2015 22:46

  @Petra: Voor Klinkers is dat zeker waar.

Laat je reactie achter!