Operatie kaalslag

Geplaatst op 27 maart, 2015 

Operatie kaalslag werd het deze week nog genoemd door een medewerker van de gemeente.

Operatie kaalslag

Operatie kaalslag

Wat is er aan de hand? In onze stad wordt 20% van alle heesters verwijderd om plaats te maken voor gras. Reden: besparen op de kosten voor onderhoud.

In totaal 9ha heesters minder waaronder beplanting die bijzonder nuttig is voor de bijen, vlinders en vogels. Wat een treurnis.

Treurnis? Welnee! Wat zullen de koeien blij zijn met al die extra graas-hectares en de honden met 9ha extra schijtruimte.

Goed weekend allemaal.

Bewaard onder Fotobloggen

Tags: , ,

Reacties

7 Reacties to “Operatie kaalslag”

 1. Elly on maart 27th, 2015 22:58

  En wat te doen na 15 maart, niet meer rooien, broedseizoen, maar blijkbaar niet voor de gemeente!!

 2. Peter de Kock on maart 27th, 2015 23:07

  @Elly: zoals ik het deze week heb beluisterd van iemand van de gemeente is daar helemaal niet naar gekeken. En wat we ook te horen kregen is dat wij als wijkbewoners op de vrijgekomen veldjes geen bloemenmengsels mogen inzaaien uit angst voor klachten van omwonenden. De gemeente gaat wel zelf wat bloemenmengsels inzaaien maar dan op stukjes langs de wijk. Een ervaren imker vertelde me deze week dat ons bijenlint project door deze operatie van de gemeente totaal zinloos was.

 3. Petra on maart 28th, 2015 08:49

  Kom op Peter, je frustratie is te begrijpen, maar dit geeft alleen maar aan dat ‘het werk’ nog niet half begonnen is en er nog een heel terrein valt te ontginnen. Je bent creatief en je geeft niet op waar je aan begonnen bent. Een uitdaging. Geloof er in. Want je weet: je hebt het gelijk aan je zijde… alleen is nog niet iedereen daarvan doordrongen. Heb je de plaatselijke krant al gebeld? Kan je meteen een nieuw initiatief promoten: burgerlijk ongehoorzaam zaadbommen gooien ofzo?

 4. Peter de Kock on maart 28th, 2015 22:54

  @Petra: Bedankt voor je aanmoedigingen. Ik sprak vandaag iemand van diezelfde gemeente die de hele gang van zaken ook maar vreemd vond. Ondertussen gaat het weghalen van heesters gewoon door. Wat ik de afgelopen tijd regelmatig heb gehoord is: ‘het is beleid’. En daarmee is dan in een discusie voor de gemeente de kous af. Dit conflict gaat over veel meer dan heesters en bijen, het is een botsing tussen oud en nieuw, tussen controle en loslaten, tussen angst en vertrouwen.

 5. Petra on maart 29th, 2015 11:04

  Ja, zeker. Het is herkenbaar.Je ziet het inderdaad op alle fronten. Was het niet Einstein (en na hem vele anderen) die zei: Je lost een probleem niet op op hetzelfde level als waarop het is ontstaan?
  Let me tell you the secret: In gedachten stel je je voor dat je een connectie maakt met de andere partij, vanuit het hart dus en van daaruit komt een oplossing. Daarmee trek je het naar een ander level.

 6. Peter de Kock on maart 29th, 2015 12:56

  @Petra: Gemeente, ik hou van jullie. Zo, dat is eruit 🙂 Nee serieus, ik snap wat je bedoelt. Een mooie bijkomstigheid is dat zo’n situatie ook weer nieuwe verbindngen tot stand brengt tussen mensen uit de stad.

 7. Petra on maart 30th, 2015 11:24

  🙂

Laat je reactie achter!