Vrijwilligerswerk: miljonairs van de toekomst

Geplaatst op 20 maart, 2015 

Vrijwilligerswerk klopt niet, de naam klopt niet. Alles wat we doen is vrijwillig. Wie dat ontkent ziet zichzelf slachtoffer van zijn/haar eigen keuzes.

Maar ik snap wel waar die naam vandaan komt: die is bedacht om onderscheid te maken tussen betaald en niet betaald werk en als het niet betaald is, is het zogenaamd vrijwilligerswerk.

Laat ik je dit vertellen:

Er is betaald werk wat niks waard is, werk waar we maatschappelijk helemaal niks aan hebben. En er is onbetaald werk waar we maatschappelijk juist enorm veel aan hebben.

We leven in een disfunctionele ondersteboven maatschappij. Ik misgun mensen die maatschappelijk zinloos werk doen en daar vet voor betaald worden hun Euro’s zeker niet. Integendeel. Ik ben blij voor ze omdat het een teken is van de overvloed waar we in leven: er is meer dan genoeg voor iedereen.

Ik geloof in de kanteling van onze disfunctionele maatschappij naar een functionele maatschappij. In die functionele maatschappij zijn de mensen die het werk doen wat we nu nog vrijwilligerswerk noemen de miljonairs. Met de meer dan terechte bonussen erbij opgeteld:  biljonairs.

Bewaard onder Mening

Tags: , , ,

Reacties

Laat je reactie achter!