Politiek IS de minderheid

Geplaatst op 31 januari, 2015 

In de politiek gaat het om het behalen van een politieke meerderheid om dingen gedaan te krijgen. Democratisch toch?

In 2010 waren op een bevolking van 16,6 miljoen mensen 308.000 mensen lid van een politieke partij. Dat is nog geen twee procent van de bevolking.

In de politiek gaat het om het behalen van een politieke meerderheid om dingen gedaan te krijgen. Politiek IS de minderheid.

Zomaar een ander cijfer: in 2012 had de KNVB meer dan 1,2 miljoen leden.

Laat die voetballers bepalen wat er in dit land gebeurt, dan is de democratie al bijna een factor vier verbeterd. Snap je waar ik naar toe wil…..

Goed weekend allemaal.

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

6 Reacties to “Politiek IS de minderheid”

 1. Elly on februari 2nd, 2015 10:39

  Laat duidelijk zijn dat wanneer men geen lid is van politieke partij men wel degelijk een voorkeur kan hebben voor een bepaalde partij en daar al jaren op stemt. Dus de redenering van lidmaatschap is niet meetbaar in deze stelling.

 2. Peter de Kock on februari 2nd, 2015 19:48

  @Elly: het gaat me ook niet om de meetbaarheid. Ik bedrijf hier geen wetenschap en heb enkel de intentie even na te denken over iets wat we in onze samenleving enorm groot maken.

 3. Daan de tekenaar on februari 3rd, 2015 16:56

  @Elly: juist diegene die lid zijn maken het verschil in de buurt, dus zijn bepalender met hun lokale invloed dan degenen die enkel hun stem uitbrengen.

  @Peter: Politiek is niets groots, het vergt alleen veel tijd en aandacht, iedereen wil graag het zijne en er zijn veel belangen verstrengeld, politiek is een ding op zich geworden, iets wat het niet moet zijn, het moet iets zijn dat als aandrijver werkt voor kruisverbanden in de samenleving om deze zo aangenaam mogelijk te maken

 4. Peter de Kock on februari 3rd, 2015 23:03

  @Daan: Heb je deze docu gezien bij tegenlicht: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2014-2015/cybertopia.html

 5. Walther on februari 14th, 2015 11:44

  Het wordt tijd dat mensen weer eens gaan beseffen dat politiek en democratie niet specifiek met overheid te maken heeft. Waarom mensen dat nu altijd vereenzelvigen met overheid is mij onbekend..

  In je dagelijks leven bedrijf je politiek, pas je democratie toe zonder dat je het wss beseft. Je probeert anderen te overtuigen van je gelijk of voor het maken van de beste keuze qua vakantieland (politiek bedrijven) en gezamenlijk besluit je over waar je naartoe gaat met vakantie dit jaar (democratisch besloten). Je bespreekt met elkaar wat voor mogelijkheden er zijn met een stukje grond of een leegstaand pand (bedrijft politiek) en besluit met elkaar welke invulling eraan gegeven wordt (democratie).

  Politiek houdt niet op in de tweede kamer, het provinciehuis of het gemeentehuis. Democratie bedrijf je niet tijdens verkiezingen. Je doet beiden overal en altijd. Op je werk, in je vereniging, bij besturen etc.

 6. Peter de Kock on februari 14th, 2015 21:00

  @Walther: Je geeft een heel andere kijk op het onderwerp, daar hou ik van. Dank je wel.

Laat je reactie achter!