De leefwereld van de wijk

Geplaatst op 4 januari, 2015 

Op Twitter introduceerde ik de blogpost ‘Verbinding met de wijk begint met transparantie‘ door te zeggen dat het een voorbeeldje is van de systeemwereld die de leefwereld van de wijk niet ziet.

De leefwereld van de wijk, ken ik die eigenlijk zelf wel?

De wijk waar ik woon is in alle opzichten enorm divers en dat maakt die wijk voor mij zo interessant. We hebben hier zowat alles en daarmee ook een heleboel moeilijkheden en mogelijkheden, problemen en uitdagingen.

Als ik het over de wijk heb, heb ik het vaak over twee dromen:

Is dat de leefwereld van de wijk of raakt het aan de kern van die leefwereld? Deze twee dingen raken aan mijn leefwereld maar wie ben ik om te zeggen dat deze twee dingen belangrijk zijn voor de hele wijk?

In 2015 wil ik daarom graag breder en dieper in contact komen met de verschillende leefwerelden in de wijk waar ik woon. Ik ben bereid me erdoor te laten veranderen…

Lees ook: Afdalen in de ziel van de wijk

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

Laat je reactie achter!