Het leeft niet…

Geplaatst op 11 september, 2014 

Heb je het over een belangrijke maatschappelijke ontwikkeling, zeg maar gerust een fundamentele en cruciale maatschappelijke omwenteling, zegt iemand daarover: ‘Het leeft niet….

Dan kun je in discussie gaan en argumenten aanvoeren waarom het wel leeft. En misschien moet je dat gewoon doen, niet met het idee de ander te overtuigen maar om uiting te geven aan wat er IN jou leeft.

Want dit is het punt: ‘Het leeft niet‘ betekent ‘Het leeft niet in mij‘ En als iets niet in je leeft, zie je het betreffende onderwerp ook nauwelijks om je heen opduiken. Leeft het daarentegen wel in je, dan zie je dat onderwerp overal.

Het zou zoveel eerlijker en gemakkelijker zijn als mensen in plaats van ‘het leeft niet‘ zouden zeggen ‘het leeft niet in mij‘. Die twee laatste woorden moet je er dan maar zelf bij denken. Scheelt een hoop strijd en conflict.

Bewaard onder Communicatie

Tags:

Reacties

4 Reacties to “Het leeft niet…”

 1. Petra on september 12th, 2014 13:00

  En het klopt niet, als jij deze persoon tegenkomt en je vertelt erover, leeft het dus wel… Je bent zelf al het bewijs. Hoef je verder niks voor te doen, behalve er om lachen mischien?

 2. Peter de Kock on september 12th, 2014 18:05

  @Petra: Ha, zo had ik het nog niet gezien. Thx.

 3. Jooper on september 23rd, 2014 00:22

  Als ik iemand hoor beweren dat het niet leeft dan hoor ik hem eigenlijk zeggen dat hij er geen zin in heeft, of dat het hem totaal niet boeit. Het leeft niet klinkt alleen wat minder bot… Overigens vind ik het nogal een statement, het leeft niet. Één persoon is toch al genoeg om het te laten leven?

 4. Peter de Kock on september 23rd, 2014 17:59

  @Jooper: Precies. Mensen drukken zich naar mijn idee graag op deze manier in algemene bewoordingen uit om hun mening neer te zetten als een algemene waarheid. En dat is het niet. Ik vind dat / ik denk dat zou het een stuk aangenamer kunnen maken. Een eerlijk en oprecht ‘Ik heb er geen zin in’ kan ik ook wel waarderen.

Laat je reactie achter!