Het beste wat jullie kan overkomen

Geplaatst op 7 september, 2014 

Een paar maanden geleden was ik op het stadhuis voor een bijeenkomst ’12 jaar Succesvol Buurtpreventie’ in Oosterhout.

Na afloop kwam ik in gesprek met een aantal dames uit de wijk Dommelbergen. Ze beklaagden zich erover dat ze in hun wijk maar geen mensen meekregen om mee te doen met activiteiten in de wijk.

Het beste wat jullie kan overkomen is dat er midden in jullie wijk een chemische fabriek wordt gebouwd. Moet je eens zien hoe snel mensen mee gaan doen.

Dat is wat ik zei, voor de grap. Ze konden er wel om lachen.

Maar het kan wreed lopen want in onze wijk Oosterheide staat zoiets dergelijks te gebeuren. Geen chemische fabriek maar wel 380kV hoogspanningsleidingen rakelings langs de wijk, langs woningen en scholen en dwars door natuurgebieden.

Heel de wijk in beroering natuurlijk.

Niks is 100% goed of 100% slecht. Of die hoogspanningsleidingen er daadwerkelijk komen weet ik niet maar het ziet er op dit moment wel naar uit. Maar dit is wat de plannen ook teweeg brengen: dat mensen uit de wijk in actie komen, spontaan een petitie starten, een Facebook community beginnen, een flyer ontwerpen en die verspreiden. Mensen zijn op zoek naar wegen en manieren om voor hun wijk te zorgen. De gemeente is daar ook naar op zoek en kan niet anders dan die zoektocht samen met de bewoners ondernemen. Ja, we gaan samenwerken.

De wijk is in beweging met hopelijk als uitkomst dat het traject voor de hoogspanningsleidingen wordt herzien. Maar ook met deze uitkomst: dat de wijk weer een flinke stappen heeft gezet om die samenleving te worden die we allemaal graag willen, waarin we allemaal samen zorg dragen voor onze wijk. En dat we allemaal zeggen: dit is onze wijk, als je dat maar weet.

Je kunt ons steunen door deze petitie te ondertekenen:
http://www.petities24.com/geen_hoogspanningsmasten_door_oosterhout

Bewaard onder Mening

Tags: ,

Reacties

2 Reacties to “Het beste wat jullie kan overkomen”

  1. Ivo Naninck on september 7th, 2014 22:42

    Tof! We gaan er met z’n alleen tegenaan!

  2. Peter de Kock on september 8th, 2014 17:05

    @Ivo: een wijkje hoor, dat Oosterheide…

Laat je reactie achter!