Vermomde uitnodigingen iets te doen

Geplaatst op 2 juni, 2014 

If you find your here and now intolerable and it makes you unhappy, you have three options: remove yourself from the situation, change it, or accept it totally. If you want to take responsibility for your life, you must choose one of those three options, and you must choose now. Then accept the consequences. No excuses. No negativity. No psychic pollution. Keep your inner space clear.

Eckhart Tolle – The Power of Now.

De optie ‘change it‘ vind ik op dit moment zo interessant. In de filosofie van de buurtmoestuin stelde ik dat deze een uitnodiging is om vanuit vrijheid en blijheid bij te dragen. Er is geen baas, geen leider maar de aanwezigheid van de buurtmoestuin is een uitnodiging er letterlijk in te stappen en mee te doen.  Zie je iets wat beter kan en je kunt het bijdragen? Doe het.

Veel alledaagse dingen waar we last van hebben zijn vermomde uitnodigingen iets te doen. Zwerfafval op straat? Een uitnodiging het op te ruimen. Een blog waar je het helemaal niet mee eens bent? Een uitnodiging zelf te gaan bloggen. De gemeente die de wijkbibliotheek sluit? Een uitnodiging een kist met boeken die je toch niet meer leest naast je voordeur te zetten.

Altijd al de wereld willen veranderen? Elke dag biedt een overvloed aan uitnodigingen het ook echt te doen.

Bewaard onder Mening

Tags: , , ,

Reacties

Laat je reactie achter!