Waar zit hier die meebeslis-stekker?

Geplaatst op 20 februari, 2014 

Gisteren op het gemeentehuis. Terwijl we door de gangen lopen op weg naar een spreekruimte, vraag ik mijn gastheer: ‘Waar zit hier nou die stekker waar ik mijn laptop in kan pluggen zodat ik kan meebeslissen over wat hier allemaal gebeurt? Draadloos mag ook.’

Nog wat gangen en dan een deur en ineens staan we in de raadzaal. Hij wijst naar de plekken waar normaal gesproken de raadsleden zitten: ‘Kijk, hier zitten die 31 stekkers‘. Ik maak een rondje en zie op de naambordjes dat ik een aantal van die stekkers al ken.

Zo werkt dat dus nog steeds in 2014, je moet die stekkers kennen. En die stekkers gaan dan met hun andere partijstekkers overleggen en daarna weer met de stekkers van de andere partijen en dan komt er een beslissing uitgerold.

Op 19 maart kiezen we weer nieuwe stekkers en draait het stekkercircus weer lekker door. Maar wat omslachtig allemaal zeg. Geef mij die ene meebeslis-stekker en ik regel alles vanachter mijn laptop. Met z’n allen natuurlijk.

Bewaard onder Mening

Tags: , , ,

Reacties

2 Reacties to “Waar zit hier die meebeslis-stekker?”

  1. Daan de tekenaar on februari 21st, 2014 12:34

    Het is en blijft een poppenkraam, met touwtjes die nogal vaak verward raken. Als een serverkast waar de draden als spaghetti uit de kast lopen en er geen touw meer aan vast te knopen is omdat de labeltjes vergeten zijn en niemand meer precies weet welke stekker waar moet. Draadloos zou een stuk fijner zijn.

  2. Peter de Kock on februari 21st, 2014 20:48

    @Daan: heb ik je al verteld dat ik ook voorbij die patchkast liep? Heb stiekem wat stekkertjes omgezet 🙂

Laat je reactie achter!