Wijkproblemen

Geplaatst op 17 februari, 2014 

Woon je in een wijk: problemen. Word je actief in je wijk: nog meer problemen. Simpel zat: hoe meer je gaat zien, hoe meer leuke dingen je ziet en dingen die er dringend naar verlangen leuke dingen te worden…. Snap je?

Mijn punt is dit: je hoeft al die problemen niet op te lossen. Wat wel nodig is, is dat je het netwerk in je wijk vergroot en versterkt zodat op een dag de oplossingen die je zoekt ineens vanuit het netwerk komen.

Bewaard onder Mening

Tags: , ,

Reacties

4 Reacties to “Wijkproblemen”

 1. Tess on februari 18th, 2014 13:49

  Herkenbaar!
  Een van de redenen dat ik soms liever niet door de wijk wandel… al die ideeen, verbeterpunten…

  (oefening: stel je gedurende 10′ voor dat alles in je leven precies gaat zoals het het beste kan gaan, en met precies de juiste timing, en dat er een enkele inspanning van jou of mij voor nodig is om dit te veranderen)

  Ken je dit filmpje?

  http://www.ted.com/talks/dave_meslin_the_antidote_to_apathy.html

  En meer relevants, ook re: #grv14 op mijn Pinterest bord #grv14 >>

  http://www.pinterest.com/spllfndr/grv14-gemeenteraadsverkiezingen-2014-grv2014/

  Mooi benoemd weer Peter! Ik vind je geweldig : )

  Hartegroet Tess

 2. Peter de Kock on februari 18th, 2014 20:43

  @Tess: Dank je wel! Het filmpje van Dave Meslin komt me bekend voor maar ga ik bijzonder graag weer bekijken. Het is zo meer dan toevallig actueel. Ik heb onlangs ook ’the Tipping Point’ van Malcolm Gladwell herlezen. Dat geloof in wat kleine stapjes teweeg kunnen bengen, dat wordt sterker. Je oefening lijkt me een leuke voor op de fiets of voor tijdens een wandeling. Ga ik doen. Hartelijke groet, Peter.

 3. Daan de tekenaar on februari 19th, 2014 15:05

  Door net dat kleine zetje te geven los je alsnog alle problemen zelf op. Niet direct en niet in eerste hand, maar wel als initiator. Puik werk!

 4. Peter de Kock on februari 19th, 2014 15:22

  @Daan: bedankt. Is ook dankbaar werk om te doen.

Laat je reactie achter!