Januari was niet mijn maand

Geplaatst op 1 februari, 2014 

Nee, verre van dat. Van griep naar een zware verkoudheid die overging in een slepende verkoudheid en een week zonder computer omdat de harddisk was gestorven.

De slepende verkoudheid is er nog ondanks een overdosis vitamine C. De computer doet het weer maar met verlies van drie weken aan data. Hopelijk komt ook dat nog in orde.

Januari is nooit echt mijn maand geweest. Dat een jaar afsluit met korter wordende dagen, bomen die hun bladeren verliezen, regen en kou, dat kan ik nog accepteren. Dat daar ‘feestdagen’ bij horen kan ik ook nog hebben. Maar dan wil ik na de jaarwisseling wel meteen lente. En dat valt tegen, elk jaar weer.

Ik denk dat januari wilde dat ik het even wat rustiger aan zou doen. Dat kun je me ook gewoon vragen januari in plaats van het op deze manier af te dwingen. Zo worden we nooit vrienden.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags:

Reacties

6 Reacties to “Januari was niet mijn maand”

 1. ÀLice on februari 1st, 2014 21:38

  Herkenbaar Peter.
  De dagen worden gelukkig weer langer!

 2. Thi-Thanh-Tam Maramis - Nguyen on februari 1st, 2014 21:53

  Veel beterschap, Peter. En wat fijn om weer iets van je te lezen. 🙂

 3. es on februari 1st, 2014 22:10

  dat was de bedoeling van januari voor iedereen… veel rust, veel slaap en terug kijken om oude wonden goed te helen – van harte beterschap Peter

 4. Peter de Kock on februari 1st, 2014 22:31

  @Alice: Gelukkig, ik kan het vooral ’s avonds al goed merken. Meer licht is van harte welkom.

  @Thi-Thanh-Tam: dank je wel. Dat ik mijn computer weer terug heb geeft ook een hoop rust.

  @Es: Dat was me dit keer wel erg duidelijk. Het had ook wel z’n voordelen zoals tijd en aandacht voor andere dingen. En zeker ook reflectie. Belangrijkste les was deze: de meeste pijn zit in het in de toekomst leven.

 5. es on februari 1st, 2014 22:59

  ook ja, ik ben nu bezig met de pijnen en angsten uit vorige levens die het heden erg in de weg staan. Wist dat’t er was maar ik voel het pas sinds juni 2013….

 6. Peter de Kock on februari 2nd, 2014 20:20

  @Es: alles gaat nu veel sneller. Dingen komen sneller naar de oppervlakte en heling is ook een versnelling hoger geschakeld. De achtbaan waar we soms in zitten is steiler en sneller geworden. Wat een spektakel 🙂

Laat je reactie achter!