Elke dag zit vol met ‘eend-momenten’

Geplaatst op 6 november, 2013 

Lang geleden, in wat voelt als een ander leven, reed ik in een 2CV, een eend. En wat heb ik er toen op gemopperd. Als je 2CV gaat rijden weet je dat je bepaalde ongemakken voor lief moet nemen en dat deed ik dus niet. Elk ongemak was aanleiding om te mopperen. Als die eend kon praten had ie op een dag gezegd: bekijk jij het maar, jou vervoer ik niet meer, ga maar fietsen. En dat laatste ben ik uiteindelijk ook gaan doen.

Vrijdag reed ik voor het eerst sinds dat vorige leven weer in een eend en het was een goddelijke ervaring. Maar wat een spijt dat ik er vroeger niet meer van kon genieten.

Elke dag zit vol met van die ‘eend-momenten’ waar je over kunt mopperen of van kunt genieten. Kies je voor mopperen, bereid je dan voor dat als het onderwerp van je gemopper er niet meer is, je tot de ontdekking komt dat je het mist, dat het veel mooier was dan je toen kon beseffen.

Dus kies voor genieten.

Lees hierover ook: ‘Geduld‘ van Petra Maartense

Goddelijke 2CV

 

Bewaard onder Fotobloggen, Persoonlijk

Tags: , , , ,

Reacties

4 Reacties to “Elke dag zit vol met ‘eend-momenten’”

 1. Daan on november 7th, 2013 09:31

  Zelf nooit in een eend gereden, maar wij hadden er vroeger ook een, met de achterbank vol met kinderen naar school. Mijn moeder gooide af en het het stuur van rechts naar links waardoor het vehikel vrolijk stuiterend over de weg reed, beter dan welke achtbaan dan ook 🙂

 2. Peter de Kock on november 7th, 2013 12:50

  @Daan: dat soort dingen hebben wij vorige week dus ook gedaan, net als extra gas geven net voor een vekeersdrempel zodat we zolang mogelijk op en neer stuiterden op die verrukkelijke vering.

 3. Huub Koch on november 9th, 2013 08:37

  So very, very, very, true! 😉

 4. Peter de Kock on november 9th, 2013 15:47

  @Huub: Valt in de categorie dingen die ik graag eerder had willen leren maar alles heeft zo een eigen timing.

Laat je reactie achter!