Jouw droom vergeet jou nooit

Geplaatst op 2 september, 2013 

De serie blogs over de voorbije motorvakantie loopt helaas ten einde. Helaas omdat erover bloggen voor mij betekent dat ik toch nog een beetje op motorvakantie ben.

Over twee jaar ga ik alweer voor de tiende keer en dat wil ik vieren. Ik heb nog twee jaar de tijd erover na te denken hoe ik dat ga doen maar het eerste idee diende zich al aan: Motorpeinzingen – het boek, een bundeling van tien jaar motorvakantieverhalen .

Eigenlijk begonnen mijn motorpeinzingen lang geleden op mijn jongenskamer met posters aan de muur van motorhelden als Barry Sheene en Wil Hartog. Ik vond ‘Kawasaki’ het mooiste woord ter wereld. Ik wilde twee spiegels op het stuur van mijn fiets zodat ie op een motor zou lijken. Ruzie op straat over wat voor soort aandrijving een bepaald type motor had. Ik plakte een prachtig schaalmodel van een motor in elkaar. Een broer met stuiterbal was genoeg  om er weer losse stukjes van te maken. En toen verdween mijn droom voor lange tijd of misschien was ik het die verdween. Tot ik in 2005 mijn motorrijbewijs haalde en meteen een motor kocht.

Het voorwoord voor Motorpeinzingen – het boek, is al klaar:

Dit boek is opgedragen aan mijn dochter. Droom zoveel je kunt, vergeet je dromen zoveel je wilt, kies doodlopende wegen zoveel als je nodig hebt. Maar als je tientallen jaren later alsnog oog in oog komt te staan met jouw droom, weet dan dat jij jouw droom kunt vergeten maar dat jouw droom jou nooit vergeet.

En als ze dan vraagt hoe ik dat weet zal ik haar vertellen over mijn dromen, hoe ik ze ben vergeten en over de talloze doodlopende wegen die ik ben ingeslagen. En dat na tientallen jaren na die stuiterbal de losse stukjes ineens weer samen kwamen en er op een dag een echte motor voor me stond. De mijne.

Bewaard onder Persoonlijk, vaderschap

Tags: , ,

Reacties

4 Reacties to “Jouw droom vergeet jou nooit”

 1. Daan on september 3rd, 2013 11:14

  Mooi stukje weer, ben erg benieuwd, hoop al gelezen natuurlijk, leuke titel ook voor je boek 🙂

  Voor mijn jongste dochter ooit een liedje geschreven: The things that make you happy are not made in smoking factories, but are dreamt and are all arround you girl

 2. Peter de Kock on september 3rd, 2013 20:23

  @Daan: Dank je wel. Het verdienmodel voor het boek gaat als volgt. Voor motorrijders: gratis. Voor wie motor wil rijden maar de stap steeds niet heeft durven zetten: EUR 15,- Voor iedereen die niks met motprrijden heeft is het boek onbetaalbaar.

  Mooie songtekst voor je dochter. Om in te lijsten.

 3. Daan on september 5th, 2013 11:59

  Moet er wel een mooie foto op de kaft, vijftien euro is geen geld voor een goed boek 🙂

  motor rijbewijs komt voor mijn 40e nog om samen met mijn lieft te gaan toeren of mezelf te verliezen in de eenzaamheid.

 4. Peter de Kock on september 5th, 2013 20:58

  @Daan: je hebt nog twee jaar, als je voor die tijd je rijbewijs hebt (en een motor) is het gratis 🙂

Laat je reactie achter!