Terrasverhalen

Geplaatst op 28 augustus, 2013 

Terras 1
Ik had met R en K afgesproken waar we elkaar vorig jaar voor het eerst hadden ontmoet. Twee enthousiaste motorrijders en vertellers van mooie motorverhalen. Ik was blij met het plan om samen een tocht door de Ardennen te maken in te ruilen voor een terrasafspraak. Veel meer tijd op te kletsen. De eerste woorden voelden wat stroef, alsof ik even opnieuw moest herinneren waarom het onverwachte contact vorig jaar zo leuk was geweest. En toen besloot de barman zijn tent te sluiten….. we waren inmiddels vier uur verder. Tijd kan rare dingen met je doen. De laatste vier uur duurden met zo lang als de eerste minuten. Tot volgend jaar R en K.

Terras 2
Ze komen uit Friesland. Hoe ik dat weet? Omdat ze een auto met vierwielaandrijving fjouwer x fjouwer noemen.

Drie ervan zijn actief op Facebook. Hoe ik dat weet? Omdat ze tijdens het eten drie smartphones op tafel hebben liggen en bespreken wie er wat en wanneer en waarom iets op Facebook heeft gezegd.

Ze houden van hele goede pizza. Hoe ik dat weet? Omdat ze net als ik bij de beste pizzeria van Vaals en wijde omgeving eten: Bellissima van die twee mooie mensen Sjaak en Thea.

Terras 3
Het meisje achter de bar laat me op een groot scherm zien wat de buienradar te vertellen heeft. Het is dan al rond middernacht. Ik zie een langgerekte vlek met kleuren die heel vervelend weer voorspellen. Over een uurtje trekken die kleurtjes over Vaals heen. Een goed excuus om lekker te blijven zitten waar ik zit. Een sportieve ligfietser komt naast me zitten. Hij komt uit Hoogeveen maar zou volgend jaar best wel eens in Vaals kunnen wonen. Hij heeft in de zorg gewerkt en is ook predikant. Zijn dochter is op reis en hangt ergens in Mongolië uit. Ze willen samen nog een wereldreis maken. Wat hij in Vaals gaat doen? Dat weet hij nog niet maar hij is duidelijk het type dat zich altijd en overal redt. Wel wat chaotisch want hij is zijn portemonnee al kwijt geraakt en terwijl hij met mij zit te kletsen vergeet hij een afspraak waar hij later door middel van een telefoontje aan wordt herinnerd. Deze man is zo avontuurlijk en gepassioneerd dat ie door een slechte psycholoog het etiket ADHD opgeplakt zou krijgen. Volgens mij woont hij  volgend jaar helemaal niet in Vaals maar wordt hij door Aboriginals ingewijd in de geheimen van het boomerang gooien of door Bosjesmannen in het versieren van peniskokers. Wat een mooie kerel is dit zeg. Het ga je goed broeder.

Terras 4
Het reclamebord staat al binnen en achter in de overigens prachtige zaak, is het al donker. Vooraan brandt nog wat licht. Ik check bij baas: ja, ze zijn nog open. We praten. Zo te horen gaat het niet zo goed. En dat komt omdat de reconstructie van de Maastrichterlaan nog niet klaar is. Als dat klaar is zal het beter gaan. Dat komt omdat de Gemeente geen vergunning wil geven om aan de overkant van de straat een dancing te openen. Als die vergunning er komt zal het beter gaan. Dat komt omdat er niet meer parkeerplaatsen zijn. Als er meer parkeerplaatsen zijn zal het beter gaan. Dat komt omdat de belastingen te hoog zijn en de verzekeringen te duur. Als de belastingen lager zijn en de verzekeringen goedkoper zal het beter gaan. Deze meneer heeft nodig wat de meneer op het vorige terras misschien wat teveel had: passie en avontuurlijkheid. Je bent toch ondernemer? Ga het ondernemen.

Bewaard onder Verhaaltjes

Tags:

Reacties

5 Reacties to “Terrasverhalen”

 1. Sannah on augustus 28th, 2013 22:31

  Wat een mooie schetjes!

 2. Peter de Kock on augustus 29th, 2013 20:30

  @Sannah: dank je wel. Toen ik het schreef zat ik weer helmaal op die terrasjes.

 3. Rob Alberts on mei 17th, 2015 18:46

  Ietwat later ben ik toch volledig op de hoogte van jouw laatste terrasontmoetingen.

  Zonnige groet,

 4. Peter de Kock on mei 17th, 2015 21:11

  @Rob: het leuke vna een verlate reactie is dat ik oude blogs ga teruglezen. Bij deze krijg ik heimwee naar Zuid-Limburg. Hoop er deze zomer weer te komen.

 5. Rob Alberts on mei 17th, 2015 21:55

  Ooit liep ik het pelgrimspad van Den Bosch naar Visee. Zuid-Limburg heb ik toen een beetje leren kennen.

  Een prachtig stuk van Nederland!

  Vrolijke groet,

Laat je reactie achter!