Als bomen menselijke eigenschappen hadden

Geplaatst op 6 augustus, 2013 

Een wandeling door de Maastrichterlaan in Vaals is eigenlijk een wandeling door drie Maastrichterlanen.

De eerste is het voorste stuk van de Maastrichterlaan waar alles nog is zoals het was maar waar de platanen zijn omgehakt. De tweede is het middelste stuk waar alles nog is zoals het was en waar ook de platanen nog staan. De derde is het achterste stuk van de Maastrichterlaan waar alles al is zoals het wordt na de reconstructie. Op het eerste stuk voel je je bedroefd, op het tweede stuk blij en op het derde stuk boos.

Op het voorste stuk waar de platanen zijn omgehakt en waar de reconstructie nog niet is begonnen, steken korte stompjes uit de grond omhoog van wat eens machtige prachtige bomen waren. Maar ook die stompjes barsten nog van de levensenergie want er groeien alweer nieuwe bladeren aan. Als bomen menselijke eigenschappen hadden zou ik er een symbolische middelvinger in kunnen zien voor de hakkers.

Als ik het in Vaals over die platanen heb, wordt me niet zelden verzekerd dat er na de reconstructie nieuwe boompjes worden geplant in de smalle strook tussen beide rijbanen. Het werkt net zo heilzaam als een vriend of vriendin die je na het stuklopen van je relatie zegt dat er meer mannen/vrouwen dan lantaarnpalen bestaan.

Aan troostende woorden heb je niks want troosten betekent dat je niet mag voelen wat je voelt.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!