Inconsequent zijn is een zegen

Geplaatst op 16 mei, 2013 

De ene keer bekijk ik zowat alle filmpjes van Jerry en Esther Hicks over de law of attraction en ben ik helemaal in de ban van wat zij  noemen ‘de vortex of creation’ en het verhogen van je vibratieniveau om te kunnen ontvangen wat je via gedachten en verlangens in die vortex of creation hebt gestopt.

En een paar maanden later denk ik: schijt met die law of attraction en gebruik ik de frustratie voor een blogpost ‘snel miljonair worden met de law of attraction’.

Het fenomeen is me niet onbekend: de ene keer ergens enthousiast over zijn en het de andere keer helemaal niks vinden. Je zou het inconsequent kunnen noemen, dat wil zeggen: ik noem het even zo omdat ik er op dit moment geen beter passend woord voor kan bedenken.

Die inconsequentie is een enorme zegen maar niet voor iedereen: voor wie graag alle uithoeken van zijn/haar psyche en ziel wil verkennen is het een zegen, voor wie als de dood is voor die uithoeken is het een vloek.

Mihaly Csikszentmihalyi beschrijft in zijn boek ‘Creativity: Flow And The Psychology Of Discovery And Invention‘ een aantal eigenschappen van creatieve mensen. Één daarvan is dat ze regelmatig worstelen met tegenstrijdigheden en laat het nou zo zijn dat tegenstrijdigheden heel hard nodig zijn voor  creatieve processen.

Dus zo kom ik nog eens ergens: zowel in allerlei uithoeken van mijn psyche en ziel en ondertussen ook nog eens creatief bezig.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , , ,

Reacties

6 Reacties to “Inconsequent zijn is een zegen”

 1. Daan on mei 16th, 2013 11:26

  Gister op de belg toevallig een docu gekeken over creativiteit en het brein, schijnt dat er een onderzoeker middels een electrische stroom door de juiste hersenhelft deze kan blokkeren en dus je creativiteit geheel los kan gaan…
  http://www.canvas.be/programmas/canvas%3A-bigger-better-faster-more%3A-brain-doping

 2. Peter de Kock on mei 16th, 2013 19:47

  @Daan: heb toevallig het laatste stukje van die docu gezien. Zeer interesant bv te horen dat je hersenen veranderen als je iets regelmatig oefent zoals gitaar spelen of bloggen.

 3. Sannah on mei 16th, 2013 11:54

  Hm, maar om uithoeken te verkennen, is het toch niet nodig ook helemaal ´in de ban´ te zijn van de inhoud van zo´n uithoek?
  ´n Gezonde nieuwsgierigheid.

 4. Peter de Kock on mei 16th, 2013 19:49

  @Sannah: Er zijn verschillende wegen naar die uithoeken. Ieder zijn/haar weg.

 5. Huub Koch on mei 20th, 2013 08:53

  Oh vandaar! 😉

 6. Peter de Kock on mei 20th, 2013 13:24

  @Huub: Zo van dat je nu weet waar Abraham de mosterd vandaan haalt? 🙂

Laat je reactie achter!