Vrienden verliezen

Geplaatst op 13 mei, 2013 

Er zijn verschillende manieren om vrienden te verliezen. Ze verhuizen, ze gaan trouwen of ze gaan dood om maar een paar voorbeelden te noemen. Niet echt leuk maar als vrienden verhuizen, trouwen of dood gaan, weet je wel vrij snel waar je aan toe bent als ex-vriend.

Venijniger wordt het als vrienden besluiten iets met coaching te gaan doen. Ze volgen een opleiding, leren coachingsvragen stellen en gaan mensen helpen. Niks aan de hand tot je merkt dat ze geen vriend meer zijn maar coach. Dat je niet meer gewoon met ze kunt praten over gebeurtenissen die je werkelijk bij de strot grijpen, dat je merkt dat je alleen over successen kunt praten als je geen zin hebt in coachingsvragen en dat als je geen succesverhalen hebt,  je beter je mond kunt  houden.

Ik ben ze kwijt.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags:

Reacties

7 Reacties to “Vrienden verliezen”

 1. Marco Raaphorst on mei 13th, 2013 10:14

  Tegen mensen die het alleen maar over succes hebben moet je zeggen: “ik val in slaap, vertel eens iets spannends!”

 2. krista on mei 13th, 2013 10:27

  Vervelend voor je Peter.
  Veel coaches zijn zo enthousiast over hun nieuwe kennis en vak dat ze die graag veelvuldig willen toepassen en eigenlijk de hele tijd praktijkuren aan het opdoen zijn. Mijn ervaring is dat de meesten hier na een tijdje wel weer mee ophouden, meestal als het voor hen ook weer gewoon werk is geworden in plaats van hun nieuwe levenspassie. Hopelijk bereiken jouw vrienden snel dat punt.
  Tot die tijd, sterkte!

 3. Jolande on mei 13th, 2013 18:54

  Dat is best wel een trieste constatering eigenlijk als je je vriend kwijt raakt omdat hij/zij zich zo identificeert met het coach zijn dat een “normale” vriendschappelijke relatie er zodanig onder lijdt dat je geen vrienden meer kan blijven.

 4. Peter de Kock on mei 13th, 2013 19:20

  @Marco: Zo breng je ook de mensen die de slaap maar moeilijk kunnen vatten op een idee…

  @Krista, @Jolande: Natuurlijk begrijp ik dat wel en het hoeft niet het complete einde van de vriendschap te zijn. Wat het wel doet is de relatie veranderen, het wordt oppervlakkiger.

 5. Michael Minneboo on mei 14th, 2013 17:53

  Nog mazzel dat geen van je vrienden net een tandartscursus heeft gedaan en toch nog even dat boren onder de knie wil krijgen 🙂

 6. Huub Koch on mei 14th, 2013 18:35

  Goed dat je geen miljonairs als vrienden hebt. Las laatst dat mensen die alles hebben en zich alles kunnen veroorloven nog maar een perspectief kennen: verveling! 😉

 7. Peter de Kock on mei 14th, 2013 20:33

  @Michael: Ik vond vrienden die gaan coachen al erg maar het kan dus nog erger 🙂

  @Huub: Tegen een vorstelijke vergoeding help ik ze daar graaf vanaf. Zegt het voort, zegt het voort 🙂

Laat je reactie achter!