Vingeroefeningen van machtverschuivers

Geplaatst op 10 mei, 2013 

Woensdag had ik een afspraak met offline vrienden. Voor LinkedIn maken ze een uitzondering maar verder vinden ze social media maar niks.

Ik geeft ze wat brandstof en vertel over hoe het op Twitter tekeer ging met de discussie over het koningslied. ‘Ja, dat is precies wat we bedoelen, zo negatief allemaal’.

Dankzij social media kunnen snel grote groepen mensen worden gemobiliseerd en kunnen mensen samen een macht uitoefenen die tot voor kort was voorbehouden aan mensen aan de top van de politiek en bedrijfsleven.

En ja, dat is even wennen. Het is een beetje zoals iemand die net op een brommer kan rijden en ineens op een kanon als een Ducati 1199 wordt gezet. Dan gaat het in het begin wel eens mis.

Mijn vrienden hebben voor een deel gelijk met hun opmerking over negativiteit maar het is een klein gelijk. Het grote gelijk is dat discussies en strijd als die over het koningslied alleen maar vingeroefeningen zijn voor machtverschuivers, het zijn slechts oefeningen voor wat gaat komen. .

Ik kan niet wachten op de dag dat we die social media krachten weten te beheersen en gebruiken. Denk aan die brommerrijder op die Ducati, denk aan het moment dat hij/zij heeft geleerd  met die krachten te werken. Op dat moment wordt alles anders.

Bewaard onder Mening

Tags: , , ,

Reacties

4 Reacties to “Vingeroefeningen van machtverschuivers”

 1. Sannah on mei 11th, 2013 00:55

  Ik kan alleen maar hopen dat dat dan ten positieve zal zijn.

 2. Peter de Kock on mei 11th, 2013 15:27

  @Sannah: Voor mij is dat een zekerheidje.

 3. Es on mei 20th, 2013 12:54

  Dat gaat in het geheel over jezelf – mijn gevoel bij het lezen hiervan.

 4. Peter de Kock on mei 20th, 2013 13:27

  @Es: ik denk dat het over ons allemaal gaat.

Laat je reactie achter!