Zit ik de boel weer te faken

Geplaatst op 3 mei, 2013 

Het is allemaal fake wat ik hier doe.  Neem nou die blogpost van gisteren over voorstellingsvermogen trainen. Alsof ik iemand ben die de sentimenten van monarchisten en republikeinen volledig overzie en zich moeiteloos kan inleven in al die verschillende sentimenten.

Maar dat is bloggen, dat is het leven: jezelf voordoen zoals je wilt. Je kiest een rol, speelt deze even toe ie weer verveelt en kiest dan een andere. Of je speelt de verschillende rollen door elkaar heen. Maar rollen spelen we, ik in ieder geval wel.

Sommige mensen spelen hun hele leven dezelfde rol. Bijvoorbeeld het type leraar dat de godganse tijd die zelfde boodschap herhaalt. Eigenlijk zijn dat heel beperkte acteurs. Wil je een beetje genieten van het acteren, speel dan verschillende rollen. Je kan ook teveel rollen spelen en te snel van rol verwisselen. Dan komt een rol nooit echt goed uit de verf.

En zie mij nou bezig. Zit ik de boel weer te faken. Jij niet natuurlijk.

Bewaard onder Bloggen, Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

5 Reacties to “Zit ik de boel weer te faken”

 1. Johan on mei 3rd, 2013 11:24

  Interessant, maar … ik zie het niet als ‘faken’, hoor. Alles wat je beschrijft, doe je met je beperkte middelen (die paar hersencellen die je bezit).
  En verder … puur rationeel/feitelijk schrijven lijkt me bijna onmogelijk. Er komt altijd wel mi imaal 0,001% jouw eigen mening en gevoel bij, toch?!!? Op gevoel schrijven, betekent al bijna altijd de waarheid je eigen draai geven. En als dat JOUW draai is, dan is het geen faken, maar JOUW gevoel. En dan heb je nog jouw interpretatie, vanuit jouw invalshoek, die je aan de werkelijkheid geeft bijvoorbeeld.
  En ten slotte: als je het dan toch faken noemt: lekker blijven faken!

 2. Peter de Kock on mei 3rd, 2013 11:34

  @Johan: Met faken bedoel ik dat het allemaal rollen zijn wan waaruit we bloggen of leven. We kruipen in een rol en van daaruit bloggen, zeggen of doen we iets. De meest gespeelde rollen zijn de rollen van de drama driehoek. We doen het alemaal.

 3. Johan on mei 3rd, 2013 11:34

  ps: Ik ben die leraar die slecht toneel speelt en telkens dezelfde boodschap herhaalt: “ga vriendelijk & geweldloos met elkaar om.” In mijn ogen DE boodschap, DE oplossing, DE missie, DE (levens)doel …

 4. Daan on mei 3rd, 2013 12:25

  Je kan jezelf alleen maar weerspiegelen als wie je denkt dat je bent, degeen die je toont en reageren en ageren zoals je denkt dat je zou moeten, vanuit een gevoel dat je een plaats wilt geven een vorm, ten tonele brengt, je bent de acteur van je eigen gevoelens en ideeën

 5. Peter de Kock on mei 3rd, 2013 20:50

  @Daan: dat is een hele diepe voor op de vrijdagavond. Op dit moment ben ik vooral moe. Niks geen fake aan maar helemaal echt.

Laat je reactie achter!