Geniet van het nieuws maar trek de stront wel door

Geplaatst op 19 april, 2013 

Stel dat de riolering defect is en als je het toilet doortrekt, de stront met bakken tegelijk omhoog borrelt. Wat zou je doen? De stront opscheppen en bij je buurman naar binnen gooien?

Nee, dat zou niemand doen en toch is dat wel wat er gebeurt.

Deze week las ik het artikel News is bad for you – and giving up reading it will make you happier, In het artikel staan negen goede redenen om het nieuws te vermijden:

Dat er desondanks mensen zijn die het nieuws graag volgen is prima. Iedereen heeft het recht zich te laten misleiden, te laten vergiftigen, te laten drogeren en zijn/haar creativiteit om zeep te helpen.

Maar om dan te proberen al die stront via social media bij anderen naar binnen te gooien………. Ik zou zeggen: geniet van de stront en trek na gebruik lekker door.

Met dank aan blogvriend Michael Minneboo die me op het idee bracht voor deze blogpost.

Bewaard onder Actualiteit, Mening

Tags: ,

Reacties

4 Reacties to “Geniet van het nieuws maar trek de stront wel door”

 1. Jolande on april 19th, 2013 21:45

  Ik heb niet zo met je eens. Dat nieuws soms misleidend is ja dat wel. En dat het niet altijd leuk is om te weten of te lezen is ook iets wat ik wel herken. Maar om daarom maar geen nieuws meer te kijken of tot mij te nemen lijkt me meer het kind met het badwater weggooien. Ik prefeer kritisch nieuws tot me te nemen en goed te checken wat er wel of niet van klopt en dan mijn eigen oordeel te volgen.

  Cognitieve fouten krijg je net zo goed als je nieuws vermijdt.

 2. Peter de Kock on april 20th, 2013 11:39

  @Jolande: Mijn pleidooi is minder gericht tegen het nieuws zelf en meer tegen het uitstorten van al dat nieuws over mensen die ervoor kiezen het niet te volgen.

 3. Edwin on april 20th, 2013 21:28

  Grappig Peter, dat bericht over hoe slecht nieuws voor je is had ik gemarkeerd om er nog iets over te schrijven. Na jouw invalshoek laat ik dat maar achterwege. Moest er om lachen. Bedacht me uiteraard ook hoeveel nieuws ik zelf verspreid. Dat is nogal wat eigenlijk. Kom je meteen uit bij de vraag welk nieuws stront is en wie dat precies bepaalt. Ik weet wel dat ik nog maar zelden het toilet heb verlaten vanwegen mijn eigen lucht. Die van een ander daarentegen… 🙂

 4. Peter de Kock on april 20th, 2013 21:50

  @Edwin: Ik vind dat jij juist maar heel weinig nieuws verspreid. Met nieuws bedoel ik, om deze week als voorbeeld te nemen, de berichten over staatssecretatis Teeven, over Boston en over een koningslied.

Laat je reactie achter!