Van nadenken over vrede kun je gek worden

Geplaatst op 18 april, 2013 

Zomaar een paar woorden uit toespraak van Marianne Williamson over ‘Fear and Love in Boston‘:

‘(….) just as president Roosevelt said we need to do more than end wars, we need to end the beginnings of all wars.’

Ik ben geraakt door deze enorme verschuiving in perceptie. De gedachte aan het bijdragen aan het beëindigen van alle oorlogen eindigt bij mij al gauw in machteloosheid. Maar de gedachte aan het bijdragen aan het beëindigen van het ontstaan van oorlogen levert een lawine aan confronterende inzichten op.

Fijn denk ik dan, daar kan ik wel wat mee.

En dan lees ik ergens anders over Krishnamurti en dat die gezegd heeft: ‘Er is oorlog omdat jij vrede wilt

En dan ga ik nadenken over vrede en kom ik tot een passende titel voor deze blogpost.

Bewaard onder Actualiteit, Citaten

Tags: , , ,

Reacties

4 Reacties to “Van nadenken over vrede kun je gek worden”

 1. Sonja Broekhuizen on april 18th, 2013 10:28

  begrijp wat je bedoelt *zucht* :-/
  En zo hoorde ik ook eens dat Ghandi (fysiek) nogal eens heel onaardig naar zijn vrouw was. Heel mijn beeld over hem in de war…

 2. Peter de Kock on april 18th, 2013 19:47

  @Sonja: dat verhaal over Ghandi ken ik ook. Ik kan me er wel iets bijvoorstellen: net zoals de grootste bullebak wel eens iets aardigs doet, zal de grootste vredesduif ook wel eens iets onaardigs doen.

 3. Daan on april 19th, 2013 10:02

  Laat je niet gek maken, met rationaliseren en nadenken kan je iets benaderen, maar de ware toedracht zal nooit compleet te omvatten zijn

  en over Ghandi, bij de loodgieter lekken de kranen, hij zal ook wel gek zijn geworden van het denken over vrede en zijn frustraties geuit op een minder vreedzame manier naar hen die het dichts bij hem stonden…

 4. Peter de Kock on april 19th, 2013 10:24

  @Daan: het is dat ik hier bewust geen like-knoppen heb anders kreeg je er eentje. Bedankt.

Laat je reactie achter!