Creatief voorlezen

Geplaatst op 12 april, 2013 

Ik vind voorlezen leuk hoor maar ik kan er mijn creativiteit niet echt in kwijt. Met stemmetjes en intonatie en wat lichaamstaal kun je voorlezen een stuk leuker maken maar er is een manier die nog veel leuker is.

Pak een boek en zeg je kind dat je gaat voorlezen maar dat je hier en daar in het verhaal zelf dingen gaat verzinnen en  aanpassen terwijl je leest. Vraag je kind te roepen als het herkent dat je de boel zit te verzinnen.  Wissel subtiele aanpassingen in het verhaal af met kolossale ingrepen en zijsporen en je hebt een hilarisch en onvergetelijk moment samen met je kind.

Lees ook: Creatief met drie woorden

Bewaard onder vaderschap

Tags: , ,

Reacties

2 Reacties to “Creatief voorlezen”

  1. Sonja on april 15th, 2013 13:21

    Erg leuke tip Peter!

  2. Peter de Kock on april 15th, 2013 17:09

    @Sonja: wegens succes mag ik het nog vaak herhalen. Mijn assortiment aan stemmetjes is al flink uitgebreid.

Laat je reactie achter!