Hoe gratis is vijf Euro?

Geplaatst op 4 april, 2013 

Sinds een tijdje vraag ik vijf Euro voor het boek ‘De Dans van Gewonde Zielen‘ Het boek  is geschreven door Robert Burney en ik maakte de Nederlandse vertaling.

In eerste instantie bood ik het helemaal gratis aan. Wie wilde kon het downloaden en daar is goed gebruik van gemaakt. De teller is de 1.500 downloads gepasseerd.

Maar zoals ik al zei: het kost nu vijf Euro. Maar de download link heb ik bewust gewoon laten staan en dat betekent dat ook al betaal je geen vijf Euro, je het gewoon kunt downloaden. En wat doet ongeveer 99% van de downloaders? Wat zullen ze zich slim voelen: ha die domme blogger met z’n vijf euro, zie mij dat boek eens even gratis meenemen.  Ja, dat kan en daarom wordt het gedaan.

Maar waar het om gaat is dit. Twee geweldige dames betaalden wel: Christien en Anita, you rock! Bedankt.

Ik twijfel wel eens aan de Law of Attraction, maar dames, als jullie in 2013 vet rijk worden (wat ik jullie van harte toewens), laat het me dan even weten want dan werkt die wet dus echt. En dan is het zaadje van jullie rijkdom hier gestart met jullie eerlijke Euro’s.

Bewaard onder Boeken, Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

10 Reacties to “Hoe gratis is vijf Euro?”

 1. krista on april 4th, 2013 10:33

  Hoi Peter, mag ik je vragen waarom je de link bewust hebt laten staan?

 2. Peter de Kock on april 4th, 2013 20:26

  @Krista: Als uitprobeersel. Ik heb op die downloadpagina verschillende methoden getest zoals gratis, waardebepaling achteraf en nu die 5 euro.

 3. Bert on april 4th, 2013 21:09

  Wat was het effect van waardebepaling achteraf, Peter?

 4. Peter de Kock on april 4th, 2013 21:29

  @Bert: Ik weet het bedrag niet precies maar dat ligt ergens in de buurt van de 50 Euro.

 5. krista on april 4th, 2013 21:35

  Ok dus een soort onderzoekje.
  De reden dat ik dit aan je vroeg is omdat ik zelf een soort koppeling legde tussen je twijfel aan de law of attraction en het bewust laten staan van je link. Alsof je er zelf niet in gelooft dat het geld jouw kant op komt? Dit kan echter ook mijn eigen spiegel zijn waar ik in kijk 🙂

 6. Peter de Kock on april 4th, 2013 21:50

  @Krista: Ik begon heel vastberaden met gratis en de mogelijkgheid van donatie. Later kwam het uitproberen. Dat is het leuke van bloggen, alles kan.

 7. Petra on april 5th, 2013 09:37

  Is het geen vorm van codependency om het van anderen af te laten hangen wat er gebeurt? 😉

  Als onze eigen intenties helder, duidelijk en krachtig zijn, zijn de resultaten dat doorgaans ook.
  ‘Waardebepaling achteraf’ zie je meestal niet werken en soms wel. Het hangt allemaal misschien wel meer af van onszelf dan van de anderen?

  Het is een leuk en leerzaam experiment, dat zeker!

 8. Peter de Kock on april 5th, 2013 11:31

  @Petra: trial and error is een bijzonder krachtige manier om nieuwe dingen te leren en om vooruitgang te boeken op welk gebied dan ook. Als je dat codependency wilt noemen (ondanks de smiley)….. Een misvatting die ik regelmatig zie is dat bepaald gedrag het etiket codependent krijgt zonder de achterliggende motieven en intenties te kennen. Zo zijn er mensen die, als ik bv op straat iemand zie vallen en ik ga zonder hulpvraag die persoon overeind helpen, dat codependent noemen. En dat is bullshit. Als ik echter structureel anderen help vanuit de intentie om aardig gevonden te worden dan is het een ander verhaal.

 9. Jooper on april 8th, 2013 13:43

  Ben zelf wel een voorstander van het ‘Radiohead-model’. Dus iets is waard wat de gek er voor geeft. Een boek kan ik ter kennisgeving aannemen, lezen en er 3 euro voor betalen. Voor een ander kan het een eyeopener zijn die zijn/haar leven verandert en kan het wel 100 euro waard zijn. Ik denk ook dat dat is waar de verkoop van boeken, films en muziek naar toe gaat in de toekomst. Lever je kwaliteit en heb je de ‘gun-factor’, dan verdien je (het).

 10. Peter de Kock on april 8th, 2013 19:32

  @Jooper: het voorbeeld van Radiohead vind ik interessant. Ik geloof dat Nine Inch Nails ook zo heeft gewerkt. Wat ik me wel afvraag is het volgende: stel dat jij en ik samen de plaat hadden gemaakt die radiohead heeft gemaakt en dat er niet de naam van radiohead boven stond maar die van ons, of mensen dan ook betaald hadden wat ze radiohead hebben betaald. Dus dezelfde kwaliteit, andere naam.

Laat je reactie achter!