Advertentie overslaan

Geplaatst op 29 maart, 2013 

En dan stel ik me zo voor dat als ik later oud ben, ik terugkijk op een rijk en bewogen leven. Aan wie het maar horen wil vertel ik dan over hoe het leven vroeger was.

Dan vertel ik bijvoorbeeld over de langspeelplaat. Uit de kast pak ik dan mijn vinyl exemplaar van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles en demonstreer ik voor grote ogen hoe je zoiets moois afspeelt op een platenspeler. Na de laatste klanken van Being for the Benefit of Mr. Kite! draai ik de plaat voorzichtig om en luisteren we naar Within You Without You.

Vooral dat omdraaien van die plaat halverwege roept vragen op.

Ging dat vroeger echt zo? Ja, zo ging dat, dan moest je na een aantal nummers even de plaat omdraaien om verder te kunnen luisteren.

Was dat dan niet onhandig? Ach wat heet. Een dikke 40 jaar later hadden we YouTube, kon je alle muziek via Internet beluisteren. Moest je wel voorafgaand aan elk nummer even klikken op ‘Advertentie overslaan’. Dat was een enorme vooruitgang.

Goed weekend allemaal.

Bewaard onder Muziek, Verhaaltjes

Reacties

4 Reacties to “Advertentie overslaan”

 1. Jolande on maart 29th, 2013 10:17

  Ben jij al zo oud? Dat je nog LP’s hebt gekend? 😉

  Je vergeet nog te vermelden dat je toen nog singeltjes kon kopen. Die eigenlijk best duur waren vanwege de materiaal kosten. Gelukkig kan je nu per nummer voor een paar centen downloaden en hoef je inderdaad niets meer om te draaien voordat je verder kan luisteren.

  Grappig he.. als je daar zo over na denkt nu.

 2. Peter de Kock on maart 29th, 2013 11:50

  @Jolande: Oud? Je bedoelt de leeftijd van mijn fysieke lichaam? 🙂 Ik zie het dan ook als mijn taak het geschenk dat de LP was, en ook het singeltje dat je noemt, over te dragen aan het nageslacht. Ik heb daarom nog steeds een collectie LP’s en singeltjes.

 3. Daan on maart 29th, 2013 14:24

  Bert en Ernie waarschuwden me altijd voordat de plaat omgedraaid moest worden en bedankten me daarna weer als ik dat had gedaan.. magisch was dat 🙂

 4. Peter de Kock on maart 29th, 2013 20:57

  @Daan: Bert en Ernie zijn schatjes.

Laat je reactie achter!