Een normale reactie op abnormale omstandigheden

Geplaatst op 18 maart, 2013 

Ik had het onderwerp al voor dood willen verklaren maar dat stel ik nog maar even uit want ik heb toch nog iets over codependency te zeggen.

Ik heb het al vaker gezegd: dat er zo ontzettend veel verschillende definities van codependency bestaan en dat het, in mijn beleving, deel is van het helingsproces om er zelf eentje te bedenken die werkt.

Ik las laatst een Nederlands artikeltje over codependency ‘Codependence, oftewel medeafhankelijkheid’  waarin het een verzamelnaam voor psychische stoornissen wordt genoemd.

Dan denk ik als eerste: voor wie werkt het om codependency een verzamelnaam voor psychische  stoornissen te noemen? Werkt dit voor mensen die last hebben van codependency issues? Ik denk het niet. Voor wie dan wel? Sommige mensen hebben er baat bij zoveel mogelijk gedrag te classificeren als een stoornis. Als je de film ‘The DSM: Psychiatry’s Deadliest Scam‘ hebt gezien, weet je wie die mensen zijn die baat hebben bij de classificatie psychische stoornis.

Wat bij mij opkomt als ik lees over ‘een verzamelnaam voor psychische stoornissen’ is dit: codependency is een normale reactie op abnormale omstandigheden.

Bewaard onder Codependency

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!