Volle maan op Twitter

Geplaatst op 19 december, 2012 

Een schietpartij in Amerika, een aangespoelde walvis bij Texel, een documentaire over een jongen die rauw voedsel eet, aangepaste voorwaarden van fotodienst Instagram en dan natuurlijk het einde van de wereld overmorgen.

Het is op Twitter tegenwoordig bijna elke dag volle maan. Dan stort iedereen zich vol overgave op de actualiteit. Dat kan op zich nog best leuk zijn maar daarna stort iedereen zich met nog meer overgave op elkaar.  Afwijkende meningen worden veroordeeld en belachelijk gemaakt. Correctie: niet de meningen worden veroordeeld en belachelijk gemaakt, maar de mensen achter die meningen en oordelen.

Bark at the moon‘ zingt Ozzy. Blaf naar de maan in plaats van naar elkaar.

Bewaard onder Actualiteit, Mening

Tags: ,

Reacties

4 Reacties to “Volle maan op Twitter”

 1. Alice on december 19th, 2012 10:47

  Tja…., dan hebben we te maken met het verschil van het hebben van een mening en oordeel.
  Ik denk dat een mening op tactische wijze gebracht wordt, zoals ik vind,ik voel,ik denk.
  Dan is het een mening. Bovendien vind ik het een mening als de ander hierom vraagt,
  bijvoorbeeld of jij mijn jas leuk vindt.
  Met het hebben van een oordeel bijv. door ongevraagd te zeggen dat we het een lelijk jasje vinden, doen we de ander pijn, tenzij we spontaan zeggen dat het jasje mooi is.

 2. Peter de Kock on december 19th, 2012 21:37

  @Alice: hoe we ons uitdrukken speelt zeker een rol. Al denk ik, en dat ben ik met @Michael eens, dat Twitter zich daar niet optimaal toe leent.

 3. Michael on december 19th, 2012 19:24

  Meningen en argumenten gaan niet goed samen op Twitter, vind ik. Sterker nog: ik waag me er niet meer aan om in 140 tekens een genuanceerd argument te tikken – lukt me namelijk niet. Wat dat betreft is Twitter net zo goed een bedreiging voor je bubbel als de krant, Peter. Moeten we allebei maar opzeggen?

 4. Peter de Kock on december 19th, 2012 21:39

  @Michael: het doet zeker iets met mijn zo gekoesterde bubbel. Opzeggen doe ik Twitter niet maar op dagen dat de actualiteit het netwerk regeert, ben ik er maar weinig te vinden.

Laat je reactie achter!