Spirituele ongesteldheid

Geplaatst op 15 november, 2012 

Toen ik vorige week zo’n beetje middenin een paar van die confronterende pusdagen zat, ontdekte ik per toeval het bestaan van zogenaamde regeneratiedagen. Ik had hierover via Twitter een uitwisseling met @JokeVesseur en @SkyEarthWalker, Joke schreef er een verhelderende blogpost over: Regeneratiedagen.

Volgens de Tzolkin, de Maya kalender, zijn er elke twintig dagen vier van die regeneratiedagen, dagen waarop er van binnen van alles en nog wat gebeurt. Ik weet natuurlijk niet of wat ik pusdagen noem, overeenkomt met wat de Tzolkin regeneratiedagen noemt. Het zou interessant zijn in mijn dagboek terug te zoeken naar die pusdagen en om te checken of het inderdaad gaat om een terugkerend verschijnsel en of ik die periode van twintig dagen kan herkennen.

Deze week sprak ik vriend en blogcollega Henny Bos. Hij kende het bestaan van regeneratiedagen niet maar herkende wel het fenomeen en noemt het pyjamadagen. Ik vond dit wel lief klinken.

Of je het nou pusdagen noemt of regeneratiedagen of pyjamadagen, het zijn dagen die zich laten voelen als een soort van spirituele ongesteldheid. Wat goed doet is van anderen te horen dat ze het herkennen, even je verhaal doen en horen: ‘Goh, dat herken ik, ik heb ook wel eens van die dagen’. En er dan samen om lachen (als die dagen tenminste weer achter de rug zijn).

Bewaard onder Persoonlijk, spiritualiteit

Tags: , , ,

Reacties

2 Reacties to “Spirituele ongesteldheid”

  1. Daan on november 16th, 2012 16:37

    Op zich wel grappig om je blog eens te gebruiken als een soort van stemmings logboek, het gevoel bij de blogs analyseren, dit documenteren en zelfs eventueel in een grafiekje zetten.. moet je natuurlijk wel redelijk consequent bloggen en ook de blogs die je post op de juiste datum plaatsen, anders gaat je data scheef en mis je de cyclische data(mijn eigen blog gewoontes naagaand)..

    ik had ooit eens een logboekje bijgehouden van stemmingswisselingen, niet van mezelf, maar conclusie was dat sommige gedragingen en met name stemmingen zeer nauwkeurig te voorspellen zijn.. ook regelmatig blogjes aan vervuild

  2. Peter de Kock on november 16th, 2012 17:47

    @Daan: Ik denk dat als er een soot van thermometer zou zijn waarmee we gevoelens kunnen meten, we zouden zien dat zelfs op een dag die we een rotdag noemen, we gevoelens van blijdschap en vreugde hebbebn. En andersom ook, dat we op een dag die we fijn en mooi noemen, we ook momenten van bedroefdheid en boosheid hebben.

Laat je reactie achter!