Recept voor meer tijd

Geplaatst op 25 oktober, 2012 

Druk, druk, druk, zoveel te doen, todo lijst hier, stress daar en nog steeds te weinig tijd.

Relax. Het is doodsimpel om voor meer tijd te zorgen. Hoe?

Maak een lijstje met daarop je interesses. Ga vervolgens een week lang alles lezen wat er via social media over jouw interesses wordt geschreven.

Om het jezelf gemakkelijk te maken kun je met RSS feeds werken zodat alles wat er over jouw interesses wordt geschreven, automatisch binnenkomt in jouw RSS reader. Hoef je alleen je RSS reader maar te raadplegen en alles te lezen over jouw interesses.

Hou dit een week vol. Na een dag zul je misschien denken dat het geen nut heeft en dat het je alleen maar meer tijd kost. Die gedachte komt van je innerlijke saboteur, luister er niet naar en ga door, hou het een week vol.

Langzaam zul je merken dat er iets aan het veranderen is. Al snel voel je lichte ergernis als je leest wat er via social media over jouw interesses wordt geschreven. Naarmate de dagen verstrijken groeit die ergernis en wordt groter en groter en groter tot je na een week totaal geen interesse meer hebt in de onderwerpen waar je een een week geleden nog grote belangstelling voor had. Sterker nog: je bent er allergisch voor geworden. Regeer je niet af op de mensen die al die bullshit schrijven over jouw interesses, ze bewijzen je een grote dienst en helpen je aan meer tijd.

Stel je voor: geen interesses meer. Wat denk je dat dit aan tijdwinst oplevert? Inderdaad. Denk goed na voordat je aan deze methode begint. De werking is erg krachtig en er is geen weg meer terug. Eens genezen van een bepaalde interesse, dan voor altijd genezen. Succes.

Bewaard onder Mening

Tags: , ,

Reacties

Laat je reactie achter!