Menselijkheid of geld?

Geplaatst op 31 augustus, 2012 

Het lijkt wel de keuze tussen Ajax en Feyenoord, tussen de Beatles en de Stones of tussen linkse politiek en rechtse politiek. Ik heb het hier over de keuze tussen menselijkheid en geld. Op Twitter vliegen ze elkaar regelmatig in de haren over deze keuze en over wat belangrijker is: menselijkheid of geld.

Ik heb net een typisch Amerikaans en daardoor uitermate vermakelijk boekje gelezen: ‘Secrets of the Millionaire Mind’ van T. Harv Eker. In dit boek beschrijft hij 17 verschillen tussen rijke mensen en arme mensen. Één van die verschillen is het volgende:

Rich people think ‘both’
Poor people think ‘either/or’

Hou op met ruzie maken over de keuze tussen menselijkheid en geld. Het dient onze menselijkheid niet en zorgt er ook niet voor dat er meer geld komt.  Denk rijk, denk menselijkheid EN geld.

Bewaard onder Boeken, Mening

Tags: , , ,

Reacties

2 Reacties to “Menselijkheid of geld?”

  1. Marco Raaphorst on augustus 31st, 2012 11:31

    ik had het er laatst met Erwin Blom over. sommige mensen worden gewoon blij van heel veel geld. andere mensen worden daar niet blij van.

    wat rijk is, is zeer relatief. er zijn mensen die heel rijk zijn maar wiens buurman veel rijker is waardoor ze zich arm voelen.

    complex onderwerp. ik probeer mijn doelen na te streven en geld mag geen beperkende rol spelen. nooit. voor mij is het een hulpmiddel, maar niet het belangrijkste hulpmiddel.

  2. Peter de Kock on augustus 31st, 2012 16:58

    @Marco: Mijn dochter wilde laatst met me spelen en ik wilde even op de bank zitten en uitrusten. Stelt ze voor om samen te ganzeborden, dat kunnen we spelen terwijl jij op de bank zit zegt ze. Dat ontroert me dan, die WIN/WIn gedachte waarbij we allebei krijgen wat we nodig hebben.

Laat je reactie achter!