Ontmoeting met je oude zelf

Geplaatst op 24 augustus, 2012 

Een tijdje geleden was mijn laptop defect en om dit te laten verhelpen moest ik hem een weekje missen.  Gelukkig heb ik mijn oude laptop nog die ik bijna tien jaar geleden kocht, het is een oud masjientje dat ik wel eens meeneem op vakantie.  Ik heb er vrijwel alle software afgehaald om mezelf in bescherming te nemen dat ik tijdens de vakantie niet aan het Internet ga hangen. Ik gebruik mijn oude computer alleen om stukjes te schrijven in mijn dagboek en voor blogideetjes.

Dus mijn oude laptop toch maar weer ingericht om er het Internet mee op te kunnen. Dat viel nog flink tegen want als je zo’n oud masjientje na al die jaren offline gebruik opnieuw kennis laat maken met het Internet dan krijg je me toch een partij updates voor je kiezen….

Maar het werkte. En traag, enorm traag. Ik zat me te ergeren dat het zo traag ging. En ik was blij dat het werkte. Ergernis vanuit de vergelijking met de snelheid van mijn andere laptop. Blijdschap omdat ik tenminste weer kon mailen, bloggen,  RSS feeds lezen en social media volgen.

Soms ontmoet ik wel eens iemand die iets doet of zegt waar ik me aan erger. Als ik dan aan mijn oude laptop denk, dan voel ik me mild worden en zie ik in die ander wie ik zelf was tien, vijftien of twintig jaar geleden. Dan sta ik tegenover een kant van mezelf die er niets aan kan doen dat er zoveel veranderd is. Net zoals mijn oude laptop er niks aan kan doen dat hij  niet zo snel is als mijn andere laptop.

Mijn oude laptop deed tien jaar geleden perfect wat hij toen geacht werd te doen. Ik deed tien jaar geleden perfect wat ik toen geacht werd te doen, ook al zie ik veel dingen nu heel anders.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

7 Reacties to “Ontmoeting met je oude zelf”

 1. lide on augustus 24th, 2012 12:49

  Een weekje de laptop van Ingrid gebruiken lijkt me net iets makkelijker. 😉

 2. Peter de Kock on augustus 24th, 2012 21:02

  @Lide: Onze laptops worden gewoonlijk vrij intensief gebruikt. Een eigen ‘backup-bakkie’ voor noodgevallen vind ik dan ook erg prettig.

 3. Alice on augustus 24th, 2012 14:45

  Fijn, dat deze ervaring je mild stemt.
  Zo gaat dat betreffende het hele leven.
  Vroeger vond ik iemand zeuren als hij/zij iets kwijt raakte.
  Door het zelf mee te maken wordt er geduld ontwikkeld.

 4. Peter de Kock on augustus 24th, 2012 21:03

  @Alice: Dat vind ik wel een mooie winst van het ouder worden.

 5. lide on augustus 25th, 2012 00:13

  traag, enorm traag…ok, je had dus blijkbaar behoefte aan onthaasting…dat is dan goed gelukt voor een weekje. 🙂

 6. Peter de Kock on augustus 25th, 2012 10:51

  @Lide: Je wordt je al snel bewust dat jezelf ergeren aan de traagheid van een computer de computer niet sneller maakt, eerder nog langzamer zo is de beleving.

 7. Alice on augustus 25th, 2012 10:59

  Tijd is een subjectief gegeven.
  5 min. wachten duurt lang,terwijl een boeiend gesprek geen tijd kent.

Laat je reactie achter!