Herinneringen

Geplaatst op 21 augustus, 2012 

‘Herinneringen zijn in emoties verpakt, ze zijn omkleed met gevoel en daaraan verbonden. Als je het ene niet meer wilt, de pijn en de angst, dan krijg je het andere, de herinnering, het inzicht en de kennis, ook niet te pakken. En dat zijn nu net de instrumenten van je geluk.’

Connie Palmen in ‘De vriendschap

Bewaard onder Citaten

Tags:

Reacties

4 Reacties to “Herinneringen”

 1. Petra on augustus 22nd, 2012 11:13

  Ik geloof dat ik het niet met haar eens ben! Kijk eens terug naar iets in je kindertijd, dat indruk maakte. Kijk je daar nu niet heel anders naar? Bijvoorbeeld met een glimlach of met compassie en begrip voor die kleine jij van toen en degenen die erbij betrokken waren?

 2. Peter de Kock on augustus 22nd, 2012 19:37

  @Petra: Ik ben het met je eens maar ik denk dat Connie Palmen hier op iets anders doelt. Brene Brown die onderzoek heeft gedaan naar schaamte en kwetsbaarheid, betoogt dat je gevoelens niet selectief kunt onderdrukken. Onderdruk je bijvoorbeeld pijn en angst, dan onderdruk je ook vreugde. Dat is wat ik uit het citaat van Connie Palmen haal.

 3. Gabien on juli 1st, 2013 12:46

  Herinneringen….
  Wat heeft ze dat mooi omschreven ….

 4. Peter de Kock on juli 5th, 2013 15:38

  @Gabien: Schijnt ook echt waar te zijn, dat als je bijvoorbeeld verdriet wegstopt door pillen of andere middelen, je automatisch ook minder intens vreugde kunt ervaren.

Laat je reactie achter!