Rare bloggers die bloggers

Geplaatst op 20 augustus, 2012 

Bloggen is zo populair omdat het zo gemakkelijk is. De software ervoor is gratis en als je kunt lezen en schrijven kun je bloggen.

Na verloop van tijd ontstaat er iets heel vervelends: ervaring. Bloggers met ervaring vergeten hoe gemakkelijk bloggen is en gaan er vervolgens een potje vreselijk moeilijk over doen. Ze doen over bloggen alsof het een academisch hoogstaand kunstje is waarvoor gestudeerd moet worden. Voor je het weet zit je als beginnend blogger in een lokaaltje te luisteren naar een zo’n leraar/lerares-figuur die het allemaal wel weet en die jou de geheimen leert. De basisbeginselen uiteraard want om echt de kneepjes van het vak te leren is een vervolgopleiding nodig.

Vergeet al dat moeilijke gedoe over bloggen. Het enige geheim van bloggen is dat het super simpel is en dat iedereen het kan.

Bewaard onder Bloggen

Tags:

Reacties

19 Reacties to “Rare bloggers die bloggers”

 1. Alice on augustus 20th, 2012 11:23

  He,jasses,is er een zgn. professionele blogger op jouw pad gekomen die jou een lesje wil leren?
  Mijns inziens is dat niet nodig,want je doet het uitstekend !
  Sommigen willen zichzelf waar maken , en dat is hun probleem. Toch?

 2. Peter de Kock on augustus 20th, 2012 17:35

  @Alice: nee hoor, gelukkig niet. Ik lees wel eens blogs of discussies over bloggen waarin erg ingewikkeld wordt gedaan over iets dat we allemaal kunnen. Toen ik pas begon met bloggen liet ik me daar wel eens door van de wijs brengen en nu heb ik zoiets van: doe eens simpel want iedereen kan het.

 3. Edwin on augustus 20th, 2012 19:50

  Dat is wel waar Peter, het wordt vaak onnodig moeilijk gemaakt. Maar dat doen de mensen zelf ook. Zag er in de loop van de jaren die maar wat graag uitgelegd willen krijgen wat er allemaal bij-zou-kunnen-komen-kijken en dat vervolgens aanwenden om er nooit aan te beginnen of het niet aan te wenden. Maar als je wilt heb je binnen 5 minuten een blog aangemaakt op Blogger.com (of elders). Dat is het punt in ieder geval niet…

 4. Peter de Kock on augustus 20th, 2012 20:15

  @Edwin: Volgens mij is alles van te voren willen weten een vorm van je reptielenbrein voeden. Dat deel van je brein kun je beter op dieet zetten. Volgens mij komt het neer op wat jij in Middelburg zei: ‘Schrijven vanuit je hart. Eerst publiceren en dan pas nadenken!’

 5. Petra on augustus 20th, 2012 20:21

  En eigenlijk geldt het voor alles! Niet alleen voor bloggen 😉 Alles is en kan veel eenvoudiger!

 6. Peter de Kock on augustus 20th, 2012 20:33

  @Petra: Volgens mij zijn veel dingen moeilijker gemaakt dan nodig om er geld aan te kunnen verdienen en om macht te kunnen uitoefenen over anderen. Msschien is het tijd voor een nieuwe Nobelprijs: die voor de eenvoud.

 7. Michael on augustus 20th, 2012 22:04

  Ben het met je eens, Peter. Mijd de blog professoren.

 8. Jeroen on augustus 20th, 2012 22:18

  Je mág bloggen zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt. Een profvoetballer legt zichzelf ook hogere eisen op dan het café-elftal in de onderdivisie B. Soms kunnen mensen ook gewoon niet anders. Kijk naar het leven zelf: een relatie is bedoeld om het samen leuk te hebben, maar toch zijn er enorm veel onnodig lastige, ongelukkige en mislukte relaties. We maken ruzies over de kleinste dingen, terwijl we ook gewoon lief voor elkaar kunnen zijn. Kortom: het is deels een bewuste en deels pure onmacht om bloggen ingewikkelder te maken dan nodig.

 9. Peter de Kock on augustus 22nd, 2012 20:43

  @Jeroen, wat vreemd, je comment zat in de spam map. Zag het gelukkig nog net op tijd. Over moeilijk doen over makkelijke dingen heb ik een theorietje. Namelijk dat het te maken heeft met status en/of macht uitoefenen en/of geld verdienen.

 10. Michael on augustus 20th, 2012 22:26

  Overigens verbaas ik mezelf wel eens over het feit dat ik als blogger zo vaak nadenk over het bloggen. Ik blog zelfs over het bloggen. Aan de andere kant blijft deze vorm van media me eindeloos fascineren en ik blog nu eenmaal over mijn fascinaties 🙂

 11. Peter de Kock on augustus 21st, 2012 20:20

  @Michael: Ik merk iets soortgelijks, dat als ik afspreek met andere bloggers, we vooral over bloggen praten en alles daar omheen. Dat vind ik leuk en inspirerend em het maakt het bloggen er juist nog gemakkelijker op 🙂

 12. lide on augustus 21st, 2012 10:29

  Less is more…juist in deze tijd!

 13. Peter de Kock on augustus 21st, 2012 20:21

  @Lide: Dat klinkt eenvoudig, dan zal het wel waar zijn 🙂

 14. Michael on augustus 21st, 2012 22:10

  @Peter: Dat ben ik met je eens. Door er samen over te praten worden processen en gedachten inzichtelijk gemaakt. En het is bovendien ook erg gezellig 🙂

 15. Peter de Kock on augustus 22nd, 2012 09:07

  @Michael: eergisteren zag ik ’s avonds in de serie classic albums een aflevering over the joshua tree van U2. Wat me daarin het meeste raakte was de magie die op gang komt zodra vier creacieve muziekanten samen komen, een magie die ook ze muzikanten zelf verrast. Zo is het met blogafspraakjes ook.

 16. Jeroen on augustus 22nd, 2012 23:03

  @Peter: Het kan om macht draaien, maar de mens heeft juist vaak geen macht over wat hij doet. Je doet dingen niet bewust op een bepaalde manier, het overkomt je. Wij schrijven verschillende blogs omdat we verschillende mensen zijn. Zie je trouwens dat jij op dit onderwerp nu ook een theorie loslaat? Veel te moeilijk, man! 😉

 17. Peter de Kock on augustus 23rd, 2012 19:40

  @Jeroen: Daar zeg je zowat, dit begint op een complexiteits-paradox te lijken. Maar misschien werkt het zo dat we eenvoudig met bloggen beginnen, het daarna ingewikkelder maken en daarna weer herontdekken dat het eenvoudig kan.

 18. Jeroen on augustus 23rd, 2012 19:50

  @Peter: Dat zou goed kunnen. Soms heb je een omweg nodig om bij je doel te komen.

 19. Peter de Kock on augustus 23rd, 2012 21:26

  @Jeroen: we hebben een mooi onderwerp te pakken voor bij de open haard 🙂

Laat je reactie achter!