De waarheid

Geplaatst op 10 juli, 2012 

‘Niet het zoeken van de waarheid is de kunst, haar te leren verdragen, daar gaat het om.’

Connie Palmen – De Vriendschap

Niet de waarheid zal je bevrijden maar het accepteren ervan.

Bewaard onder Citaten, Mening

Tags:

Reacties

6 Reacties to “De waarheid”

 1. Alice on juli 10th, 2012 16:37

  Ja,het accepteren van wat er is.
  Verzet geeft juist het lijden doordat we soms moeilijk accepteren.
  Meegaan op de golven van de levensstroom.

 2. Peter de Kock on juli 10th, 2012 17:21

  @Alice: allemaal leren surfen 🙂

 3. lide on juli 10th, 2012 20:12

  Windsurfen heb ik in Griekenland geleerd, heel leuk om te doen ;-), maar nu nog omgaan met de dagelijkse werkelijkheid. Kinderen in onze straat die regelmatig halve ijsjes en ander snoepgoed op de stoep donderen. Van hoog naar laag keihard naar elkaar schreeuwen, terwijl vader zijn muziek zo hard heeft aanstaan, dat iedereen in de straat kan meegenieten en dan ook nog zijn middelvinger heel beleefd omhoog steekt. En zo kan ik nog wel even doorgaan…fijn wonen in Rotterdam, behalve tussen asocialen.

 4. Peter de Kock on juli 10th, 2012 20:50

  @Lide: In zee heb je van die golfbrekers die de prachtige golben breken. Op straat heb je die ook, die heten dan spelbrekers. Efect is hetzelfde als je van surfen houdt 🙂

 5. lide on juli 10th, 2012 22:08

  Wie zei ook al weer dat ik nog steeds van surfen houd. Dacht het niet! 😉 Wij houden de buurt op onze eigen manier leefbaar, door het goede voorbeeld te geven…alle rozen in de geveltuintjes opbinden, tijdig zorgen voor nieuwe verlichting, stoep vegen, aardig contact maken met(nieuwe)buren etc. Als er 2 schapen over de dam zijn volgen er meer? Joepi!

 6. Peter de Kock on juli 11th, 2012 09:58

  @Lide: Roept ineens iets bij me op over een foto-project. Elke week een foto van de buurt maken en zien hoe het zich ontwikkelt.

Laat je reactie achter!