Vrede is maar een paar minuten werk

Geplaatst op 21 juni, 2012 

Pak je fiets en maak een tochtje:

Als je dat allemaal doet, als je kijkt, luistert, voelt, ruikt en proeft, ben je in het hier en nu, ben je aanwezig en ben je vredig. Zeg die spirituele workshops nu maar af.

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

5 Reacties to “Vrede is maar een paar minuten werk”

 1. lide on juni 21st, 2012 14:18

  Ja grappig, dat kwam laatst ook in mij op. Kom uit die yoga/mindfulness kamertjes en ga lekker naar buiten, volop aanwezig zijn in het hier en nu. Wat was ik gisteren buiten gelukkig toen ik de geur van bloeiende jasmijn tot mij liet komen in de zon.:-)

 2. Peter de Kock on juni 21st, 2012 18:35

  @Lide: Zintuigen zijn inderdaad ontzettend behulpzaam en overal en altijd inzetbaar. Vooral dat ene momentje dat je tegelijkertijd ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt is goddelijk. Had het deze week op de fiets heel even.

 3. lide on juni 21st, 2012 21:43

  Wow, kan jij dat allemaal tegelijkertijd…kun je dat moment beschrijven op je fiets. Wat proefde je en rook je erbij?

 4. Peter de Kock on juni 21st, 2012 21:47

  @Lide: het was maar een seconde, misschien een halve. Eerst alle zintuigen afzonderlijk, dan twee tegelijk en dan ineens….. vrede. Wat via mijn zintuigen binnen kwam was zoials ik het blogde: ik zag de bloemetjes langs het fietspad, rook het gemaaide gras in de berm, hoorde de vogeltjes en ook het geluid van de ronddraaiende wielen, proefde de koffie die ik net op had, voelde de wind langs mijn huid en het contact met de fiets. En het grappige is dat een gedachte het moment onderbrak en dat was de gedachte: hier moet ik over bloggen.

 5. lide on juni 21st, 2012 22:40

  Ja heerlijk zo’n vredig moment te beleven!Ok, twee zintuigen tegelijkertijd kan ik me inderdaad beter voorstellen. 😉

Laat je reactie achter!