Terug van weggeweest

Geplaatst op 11 juni, 2012 

Terug thuis na een weekje zon, wind en regen aan zee. Terug thuis in een huis met meer spullen, meer luxe. Een huis met Internet om me in te verliezen en gitaren om op te spelen. Een huis met een heleboel muziek om naar te luisteren. Een huis met twee supermarkten om de hoek en nog een heleboel andere handige winkeltjes. Een huis met het lekkerste bed ter wereld. Een huis met een bank waar ik op uitrust en tv kijk en die tevens fungeert als mijn kantoor.

In het vakantiehuisje aan zee had ik dat allemaal niet. Ik mis het niet hebben van al die dingen.

Bewaard onder Persoonlijk

Reacties

13 Reacties to “Terug van weggeweest”

 1. Marjanneke on juni 11th, 2012 13:37

  Kan me voorstellen. Eenmaal thuis pik je alles ook zo weer op. Raar eigenlijk. Op vakantie zit ik met fris weer buiten; thuis zit ik binnen en zet ik vermoedelijk gewoon de kachel aan:).

 2. Peter de Kock on juni 11th, 2012 17:39

  @Marjanneke: Had vandaag een sortgelijke beleving. Maakte vanmiddag een korte wandeling en voelde kleine regendruppeltjes en begon daarvan te balen terwijl ik vorige week vrolijk in de regen op het strand liep.

 3. lide on juni 11th, 2012 15:09

  Wij waren zondag aan zee, verrukkelijk…in de trein had ik al heimwee met precies hetzelfde gevoel.

 4. Peter de Kock on juni 11th, 2012 17:40

  @Lide: Ik neem me altijd voor het vakantiegevoel vast te houden maar het lukt me niet. Thuis is alles al spoedig anders.

 5. Fabiola on juni 11th, 2012 18:38

  Fijn dat je weer terug bent van weg, Peter! En ja, ik ben het helemaal met je eens, we hebben thuis veels te veel van alles eigenlijk, maar raar genoeg hebben we dat kennelijk nodig om ons veilig en compleet te voelen of om voldoende afleiding te hebben…geen idee.

 6. Peter de Kock on juni 11th, 2012 19:15

  @Fabiola: Dank je wel. Ik denk dat wat je schrijft over afleiding klopt. Zonder al die afleiding ervaar ik op vakantie veel meer innerlijke rust, ben ik meer tevreden met minder.

 7. Bloggen zonder druk : Michael Minneboo on juni 11th, 2012 20:06

  […] leukste om te schrijven zijn de spontane blogjes. De dingen die je even kwijt wilt aan de wereld kosten doorgaans de minste moeite om te schrijven. […]

 8. Huub Koch on juni 12th, 2012 22:22

  Wat ik altijd heb als ik thuiskom van vakantie is dat het net lijkt alsof het huis weer nieuw is… maar dat zal wel komen doordat je dan opeens alles met andere ogen gaat bekijken…

  😉

 9. Peter de Kock on juni 13th, 2012 09:33

  @Huub: Die beleving herken ik wel. Wat me dit keer vooral opviel is hoeveel spullen er overal staan. En ook hoe, zodra ik thuis was, zich weer een lijstje aandiende met allerlei ‘moetjes’.

 10. Huub Koch on juni 13th, 2012 17:08

  Dus tijd voor een grote schoonmaak in spullen en lijstjes! 😉

 11. Peter de Kock on juni 13th, 2012 17:13

  @Huub: precies, vooral die lijstjes dan. Of permanent op vakanti gaan 🙂

 12. Alice on juni 17th, 2012 11:27

  Je mist het niet hebben van al deze dingen. Het geeft je leven een andere dimensie he,mede doordat je inventiever en dus creatiever moet zijn.
  Anderzijds waardering voor al het comfort dat tot je beschikking staat.

  H.G.,Alice

 13. Peter de Kock on juni 17th, 2012 13:21

  @Alice: Ik denk dat verschillende dingen een rol spelen. Via een blog van Karin Ramaker en Marco Raaphorst over lummelen kwam ik erachter dat ik op vakantie veel beter kan lummelen dan wanneer ik thuis ben.

Laat je reactie achter!