Recht op onzin

Geplaatst op 29 mei, 2012 

Ik lees veel blogs en tussen al die blogs staat veel onzin. Ja, er wordt veel onzin geblogd. Het is ook inherent aan het medium. Als je uit een duur stuk marmer een beeld wilt hakken, denk je eerst wel even na voordat je begint. Maar als je een gedachte hebt, al is die nog zo onzinnig, staat die binnen een minuut online en het kost je niks.

Tijdens de jaren dat ik nu blog, heb ik zelf ook veel onzin geblogd. Ik heb geblogd over dingen die, als ik ze nu teruglees, echt onzin zijn. Ik heb geblogd over dingen die belangrijk waren en waar ik nu mijn schouders over ophaal. Ik heb geblogd over  adviezen, tips en suggesties die ik zelf ook niet meer opvolg. Ja, ik heb ruimschoots gebruik gemaakt van mijn recht op onzin.

En met het risico dat wat ik nu ga zeggen binnenkort ook onder de categorie onzin valt, zeg ik dat één van de belangrijkste menselijke vaardigheden het vermogen is om onderscheid te maken tussen wat voor jou waar is en wat voor jou onzin is.

Dat iemand ergens expert in is of specialist, of dat een boodschap is gechanneld van weet ik veel welke goddelijke intelligentie, wil niks zeggen over de waarheid. Ook specialisten, experts en de goddelijke intelligentie hebben recht op onzin.

Bewaard onder Bloggen, Mening

Tags: ,

Reacties

8 Reacties to “Recht op onzin”

 1. lide on mei 29th, 2012 15:23

  Helemaal mee eens, Peter…ik heb dat onlangs tot in het diepst van mijn ziel ervaren. 🙂

 2. Peter de Kock on mei 29th, 2012 17:09

  @Lide: Ik kan het me goed voorstellen. Lijkt me wel steeds een beproeving van je vertrouwen.

 3. karin r. on mei 29th, 2012 17:12

  het is goed te weten welke onzin je weg kunt gooien. en iets onzin vinden is natuurlijk jouw perceptie. ik kan niet oordelen wat onzin is alleen wat ik onzin vind. en wat ik onzin vind leg ik naast me neer. gelukkig hebben we die keuze!

 4. Peter de Kock on mei 29th, 2012 18:08

  @Karin: Mee eens, het is een persoonlijke perceptie. Zolang we dat scherp voor ogen hebben hoeven we geen strijd te voeren over wat waarheid is. Zo zie ik het #mijnwaarheid

 5. Edwin on mei 29th, 2012 20:09

  Zo is dat maar net!

 6. Peter de Kock on mei 29th, 2012 20:43

  @Edwin: ik voel me aangemoedigd nog meer onzin te bloggen 🙂

 7. lide on mei 29th, 2012 20:51

  @Peter:Jaaaa, ik ben voor!! By the way…wanneer gaan we met z’n allen naar Diergaarde Blijdorp, heb er zo’n zin in. Datum prikken binnenkort?

 8. Peter de Kock on mei 29th, 2012 21:46

  @Lide: Ik ga je mailen.

Laat je reactie achter!